Singles gaan dit jaar voor sobere vreesdagen

De helft van de Nederlandse alleenwonenden haalt geen kerstboom in huis en geeft minder kerst uit aan speciale decemberartikelen en cadeaus dan andere jaren.

Singles gaan voor sober……..

Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl onder 950 alleenstaanden, waarvan 45% mannen en 55% vrouwen.

Kerstmis en Oud & Nieuw zijn voor singles al niet de meest favorieten dagen van het jaar. Tweederde ziet er ook ditmaal tegenop. Voor 43% van hen is het nog zwaarder: zij voelen zich ronduit depressief.

Zonder partner de ‘decemberpret’ tegemoet zien mag dan verre van ideaal zijn, slechts een kleine kwart gaat actief op zoek naar een nieuwe liefde. Gevoelens van jaloezie bij het zien van bevriende en gelukkige stellen is de single niet vreemd, maar dit wordt tijdens de feestdagen nog eens extra versterkt. Waar een kwart van hen het hele jaar een vorm van afgunst ervaart is dit rondom de feestdagen bij 44% het geval.

Op de vraag hoe men de kerstdagen gaat doorbrengen blijkt dat 42% van de alleengaanden op familiebezoek gaat, 7% zit bij vrienden, 5% neemt deel aan een singlevakantie en 4% bezoekt een activiteit of feest speciaal georganiseerd voor singles.

13% brengt de feestdagen echt solo door. De overige 29% heeft nog geen concrete plannen.

Lees ook:Angst om alleen te zijn met feestdagen schudt singles wakker
Lees ook:Singles hebben een hekel aan de feestdagen
Lees ook:Single stress voor kerst
Lees ook:Een single voelt zich vooral in het weekend single
Lees ook:Kerst is knap eenzaam voor de christelijke vrijgezel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>