Een man aan tafel is stukken beter voor de lijn dan een vrouw

Een goed dieet voor vrouwen is zo vaak mogelijk een eetdate, schreven we 2 jaar terug al eens.

Oftwel: met een man aan tafel eet een vrouw minder.

Nu blijkt dit op te gaan voor beide geslachten.

De aanwezigheid van een man laat zowel vrouwen als andere mannen minder calorieën naar binnen slaan en andersom zetten vrouwen aan tafel iedereen aan tot grotere consumptie…….

Zo ontdekten Amerikaanse wetenschappers van de Indiana Universiteit van Pennsylvania.

Ze bestudeerden de eetgewoonten van 127 proefpersonen. Wanneer vrouwen met seksegenotes dineren, bestellen ze gemiddeld 833 calorieën. In mannelijk gezelschap daalt dit naar 721 calorieën.

Bij mannen werd een vergelijkbaar resultaat gevonden. In het gezelschap van een dame consumeert een man tijdens een diner maar liefst 1162 calorieën, maar is hij met mannen onder elkaar dan eet hij slechts 952 calorieën.

Bij vrouwen is dit verschijnsel wel verklaarbaar. Zij denken dat ze door het eten van kleinere porties vrouwelijker en aantrekkelijker lijken. Maar bij mannen verwacht je eigenlijk het omgekeerde. Onder elkaar gaan zij zich stereotiep te buiten aan pizza’s, hamburgers en bier, terwijl ze samen voetbal kijken.

Uit dit onderzoek blijkt echter dat vrouwen zowel als mannen juist meer gaan eten als ze bij een vrouw aan tafel zitten. Een verklaring hiervoor is tot nu toe nog niet gevonden.

Eerder Nederlands onderzoek van dit jaar toonde aan dat als vrouwen uit eten gaan ze qua bestelling elkaar naäpen. Vrouwen vinden elkaar ook aardiger naarmate ze de ander meer zien eten. Bij mannen werd dit verband niet gevonden.

Lees ook:Mannen schransen om indruk te maken op vrouwen
Lees ook:Vrouwen die samen eten apen elkaar na
Lees ook:Eten met het hele gezin aan tafel gaat eetstoornissen en overgewicht tegen
Lees ook:Van een slechte relatie thuis word je moddervet!
Lees ook:Smakelijk Daten voor 40-plussers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>