De quarterlife crisis: omdat er zoveel te kiezen valt

Een midlife crisis ontstaat meestal zo tussen de 40 en 45 jaar, omdat mensen dan hun jeugd definitief voelen wegtikken en wellicht niet de doelen hebben bereikt die ze zichzelf gesteld hadden voor die leeftijd.

Of ze worden plots overvallen door een gevoel van: ‘Is this all there is?’

Dat overkomt tegenwoordig al veel 20′ers en 30′ers.

Daarom wordt dat fenomeen nu officieel een ‘quarterlife crisis’ genoemd.

De jonge mannen en vrouwen worden overvallen door angst en paniek en twijfelen aan zichzelf, als ze veel keuzes moeten maken………………..

Dit beweert onderzoeker Oliver Robinson van de universiteit van Greenwich. Hij voelde 50 mensen tussen 25 en 35 jaar aan de tand over de moeilijkheden waar ze mee te maken krijgen.

“De druk om te voldoen aan de eisen van de ouders kan een crisis verergeren bij jongvolwassenen. Mensen voelen de druk om een hectische baan aan te nemen, geld te verdienen en snel succesvol te worden. Deze generatie wil het allemaal”, zo stelt Robinson.

Deze overmaat aan keuzes leidt tot stress, waardoor de kans op een depressie wordt verhoogd. Toch zitten er niet alleen nadelen aan deze crisis op jonge leeftijd. “Degenen die momenteel in hun quarterlife crisis zitten kunnen van geluk spreken. Het verkleint hun risico op een ‘echte midlifecrisis’. De levensstijl na deze fase is meestal gezonder dan die van daarvoor.”

Lees ook:Affaire Noord-Ierse premiersvrouw zorgt voor revival ‘Mrs Robinson’
Lees ook:Midlife-crisis nu reeds bij 35 jaar!
Lees ook:Blond is booming vanwege de crisis
Lees ook:Mannen van nu hebben helemaal geen midlife-crisis
Lees ook:39 jaar is de gevaarlijkste leeftijd in een relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>