Twintigers trouwen niet

De gemiddelde leeftijd waarop ~voor de eerste keer~ in het huwelijksbootje wordt gestapt, komt alsmaar hoger te liggen.

Mannen en vrouwen van in de 20 hebben wel wat anders te doen.

Studeren, promoveren, uitgaan, carrière maken, op wereldreis gaan en……sparen voor de bruiloft!.

Daar waar vrouwen uit de jaren ’70 hét levensdoel hadden: kinderen krijgen en een gelukkig gezinnetje stichten, ligt dat anno 2011 iets anders. Vrouwen willen minder tijd steken in hun gezin en meer in zichzelf en dan met name de opbouw van hun loopbaan.

“Vrouwen zien hun 20-jaren als de ideale kans om hun carrière uit te bouwen en iets te betekenen in hun job. Een gezin stichten of een huwelijk ligt voor velen ver weg. Ze willen eerst iets bereiken in het leven vooraleer ze zich aan een man binden”, vertellen de wetenschappers.

Daardoor ligt de gemiddelde trouwleeftijd bij dames nu al zo’n 8 jaar hoger.

Vrouwen mogen dan pas op hun 30ste zich ‘voorgoed’ binden, bij mannen ligt die leeftijd nog hoger. Zij zijn gemiddeld 32 jaar wanneer ze JA zeggen, dat is eveneens 8 jaar ouder dan de mannen van hun vaders generatie.

Lees ook:Daar komt de bruid….. en ze is al boven de 40!
Lees ook:De Bindingsangst TopTien
Lees ook:De bruid van nu is gemiddeld al 30 jaar
Lees ook:Vrouwen willen jonger de bruid zijn uit vrees een oude vrijster te worden
Lees ook:Gescheiden ouders zorgen ervoor dat hun kinderen eerder gaan samenwonen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>