Linkshandigen hebben een korter lontje

BarackObamaDavidCameronMensen die links schrijven, blijken net een tandje meer temperament te hebben dan degenen die rechtshandig zijn.

Dit komt omdat hun rechter- en linker hersenhelft beter met elkaar communiceren……….

Wetenschappers aan het Merrimack College in Massachusetts ontdekten dat hierdoor ook beter ingewerkt wordt op hersengedeeltes die negatieve emoties opwekken met alle bekende gevolgen van dien: boosheid, chagrijn en lastig humeur.

Eerdere studies toonden al hetzelfde effect aan. Daaruit kwam naar voren dat veel wereldleiders linkshandig zijn. Op dit moment zijn dat Barack Obama en David Cameron. Ook tennisheethoofd John McEnroe werkte vooral met zijn linkerkant.

Linkshandigen hebben dagelijkse handicaps: veel attributen zijn gemaakt voor rechtshandigen, zoals blikopeners, tuingereedschap, messen en scharen. Generaties lang forceerde men schoolkinderen om met hun rechterhand te schrijven. Dit zou ook deels de opstandigheid van linkshandigen kunnen verklaren.

Ook mensen die ‘tweehandig’ zijn, blijken temperamentvoller. Gitaarlegende Jimi Hendrix was hiervan een beroemd voorbeeld. Zowel zijn linker- als rechterdeel van de hersenen bleken beter op elkaar ingespeeld.

Lees ook:Linkshandigen zijn niet slimmer, creatiever of handiger, edoch…..
Lees ook:Bij jij een links-kusser of een rechts-kusser?
Lees ook:Afgewezen in de liefde? Neem een hond of kat!
Lees ook:Tinder is een succes, omdat wij mensen niet kunnen flirten
Lees ook:Scissr is jawel: het lesbische tinderen, oftewel ‘scharen’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>