Speels flirten: onenightstand. Beleefd flirten: relatie

how-to-flirtDe wijze waarop je bij de eerste ontmoetingen met elkaar contact legt, bepaalt de aard van de relatie.

Mensen die speels en lichamelijk met elkaar flirten, gaan een onenightstand of hoogstens een kortdurende relatie met elkaar aan.

Oprecht en beleefd met elkaar flirten levert een langduriger relatie op…………………

Dit blijkt allemaal uit een onderzoek van de University of Kansas, waarbij gekeken werd naar liefdes-communicatie 5100 mensen. Zij vulden een vragenlijst in over de manier waarop zij flirten en hun relatiegeschiedenis.

Hoofdonderzoeker Jeffrey Hall, constateerde 5 soorten flirten: traditioneel, lichamelijk, oprecht, speels en beleefd. Hoewel alle ondervraagden gebruik maken van elk van deze stijlen, domineerde bij de meesten 1 manier. Dit blijkt invloed te hebben op de relatie die hij en/of zij aangaan.

Volgens Hall zouden mensen die verkeerde personen aantrekken, hun flirtgedrag aan moeten passen voor meer succes in de liefde en de kans op een langere relatie, zo meldt Telegraph.

“Flirten zegt iets over iemands persoonlijkheid. Ik zeg niet dat de flirtstijl compleet veranderd kan worden, maar een paar kleine aanpassingen kunnen al leiden tot het vinden van de juiste persoon. Het begin van een relatie bepaalt vaak het succes van een langere relatie en zelfs het huwelijk.”

Lees ook:Manier waarop laatste relatie strandde, bepaalt wanneer je weer in de markt bent
Lees ook:Tinder is een succes, omdat wij mensen niet kunnen flirten
Lees ook:Flirten met de baas? Goed voor je carrière, maar slecht voor de sfeer
Lees ook:Dans samen de tango en je weet hoe je relatie er voor staat
Lees ook:Flirten volgens Johannes Vermeer

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Speels flirten: onenightstand. Beleefd flirten: relatie

  1. Annelies Hannink

    Hoe kunnen we onze relaties vruchtbaarder maken?

    Ik denk dat het belangrijk is om diepgaande gesprekken te kunnen voeren over ons gedrag en onze beweegredenen. Ik merk dat hier steeds minder tijd voor wordt vrijgemaakt. De oppervlakkigheid is eigen aan dit tijdperk. En dat is natuurlijk in onze gesprekken en relaties te merken. Daar zijn verschillende redenen voor maar de sleur is ongetwijfeld één van de belangrijkste oorzaken. Wanneer we ons tevreden stellen met de routine in ons leven, ontwikkelen we een houding die verstarrend werkt, een houding die onze omgang met anderen oppervlakkig maakt. Meer ambitie tonen zou dus al een goed begin zijn. Ambitie opent onze ogen voor nieuwe mogelijkheden. Zo kan er een uitwisseling van ideeën ontstaan en kunnen we ook anderen aanmoedigen ontvankelijker voor nieuwe opportuniteiten te zijn. Onze relaties krijgen dan meer waarde en kunnen ons stimuleren ons niet te beperken tot de kleine werkelijkheid die we al kennen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>