Partner die plots op dieet gaat, maakt spoedig einde aan relatie

Ik moet zeggen dat ik het ~vooral bij vrouwen~ vaak heb gezien: opeens besluiten ze dat ze die 15 kilo die er in de loop van hun huwelijk of relatie is aangegeten eraf willen hebben.

Ze doen Atkins, Montignac, Dr Frank, Sonja Bakker of Weight Watchers en transformeren in een half jaar tijd naar een slankere en zelfverzekerder versie van zichzelf.

En dan? Nou, dan verbreken ze ook hun langlopende relatie…….

Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek van Professor Thomas Klein van de Universiteit van Heidenlberg. De socioloog bestudeerde 2000 mensen tussen 16 en 55 jaar.

Hij bestudeerde het verband tussen geluk en lichaamsgewicht en meldt dat een plotse obsessie met fitness, sport of dieet een alarmsignaal kan zijn.  Mensen met een partner zijn meestal dikker dan vrijgezellen die op vrijersvoeten gaan. Gelukkige stellen hoeven zich geen zorgen te maken over hun lijn omdat er geen druk is om aantrekkelijk te zijn.

“Wanneer er een nieuwe partner gezocht wordt, dan proberen mensen zo slank en zo aantrekkelijk mogelijk te zijn. Dus als iemand begint te diëten, dan kan dit een signaal zijn dat ze zich voorbereiden op de vrijgezellenmarkt. In een gelukkige relatie heeft men de neiging dik te worden en als er weinig concurrentie is, is het verschil in gewicht laag. Maar door een relatiecrisis kan de vreetlust stoppen, waardoor beide partners kunnen afvallen”, aldus Klein.

Lees ook:Met een optimist aan je zijde leef je pertinent langer!
Lees ook:Een gelukkige relatie is een ramp voor je figuur!
Lees ook:Vrouwen in vaste relatie leggen reservevet aan
Lees ook:Vrouwen ook aan de snor voor Movember
Lees ook:Exclusieve datingservice voor hoogopgeleide hoofdstedelingen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Partner die plots op dieet gaat, maakt spoedig einde aan relatie

 1. Tonia

  Ach je moet blijkbaar iets onderzoeken dus dan maar dit soort dingen. Meestal gaan mensen met een behoorlijk overgewicht er iets aan doen om gezondheidsredenen. Of om er leuker uit te zien. Ik heb van mensen die bij ons een koolhydraatarm dieet gaan volgen nog nooit als argument gehoord ik wil afvallen om straks te gaan scheiden en een nieuwe relatie te zoeken. Erg vergezocht. Echtscheidingen komen volgens mij net zo veel voor bij slanke mensen als bij mensen die iets te zwaar zijn. Het klopt wel dat mensen die afvallen weer trots op zichzelf worden en meer zelfvertrouwen uitstralen. Dat lijkt me al genoeg reden om te willen afvallen als je te zwaar bent.

  Tonia
  Low Carb Club de Weegschaal

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Vrouwen slaan aan het diëten als ze vermoeden dat manlief vreemdgaat | Relatie

 3. Kim de jong

  Het is helemaal niet vergezocht. Het klopt precies wat hier staat. Het is alleen zo dat het vaak niet bewust gebeurd. Je groeit uit elkaar, relatie crisis erbij, daar kun je al geen hap meer door weg krijgen. Je groeit uit elkaar en als je dan uiteindelijk uit elkaar gaat door een druppel die de emmer doet overlopen dan is dat enorm heftig. Zelf ben ik toen nog meer afgevallen. Ik was nooit dik maar 65 naar 59 kg zie je wel. Toen m’n haar voor t eerst in m’n leven donker laten verven. Totaal nieuw dus.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>