Verliefdheid is een ziekte

Verliefde mensen zijn niet geheel toerekeningsvatbaar.

Het leven wordt bekeken door een rose bril en dat is voor de drager of draagster ervan heerlijk.

Voor de omgeving soms wat minder. Verliefdheid heeft ook lichamelijke bijwerkingen………

Slaapproblemen, concentratieproblemen, minder eetlust, angstaanvallen en darmproblemen. Verliefden kunnen letterlijk ziek worden, dat is wetenschappelijk bewezen. Gelukkig houden de ergste symptomen maar een paar maanden aan.

Hormonen als oxytocines, norepinefrines, dopamines en fenylethylamines krijgen vrij spel in het lichaam en maken dat we ons zeer verliefd gedragen.

Lees: we willen er continu over praten of aan denken, we willen knuffelen, vrijen en bij hem of haar zijn en we knikken instemmend op alles wat het object van onze liefde zegt of voorstelt.

Na ongeveer 7 jaar lijkt ons lichaam het effect vanzelf te neutraliseren. De rose bril is af. En dan? Dat hangt er van af natuurlijk. Is er echte liefde en vriendschap ontstaan of niet? De uitdrukking is: na 7 vette jaren komen de 7 magere………

‘Acute’ verliefdheden met dromerige momenten en zweverige vlinders zijn van kortere duur. Het duurt dan maar een paar maanden voor je allebei ‘wakker’ bent.  Net voldoende om belangrijke beslissingen te nemen over de verbintenis.

Lees ook:Het ‘honeymoon-effect’: na 30 maanden huwelijk worden scheuren zichtbaar
Lees ook:Hoe sexy is de man met bril?
Lees ook:Dat verliefdheid ons blind maakt, is maar goed ook!
Lees ook:Pas na een jaar verkering gaan vrouwen met blote billen gezicht naar bed
Lees ook:Aantal Nederlandse baby’s bijna op crisisniveau

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verliefdheid is een ziekte

  1. AdVader

    Deze stelling komt uit de koker vd R=vdK (Liesbeth Groenhuisen, nee geen familie van Buikhuisen.) De ziekte zit hem niet in hormonen maar in de compulsiviteit de natuur te ontkennen c.q. bedwingen, vandaar dat vrouwen ook zonder verliefdheid altijd kwaad zijn (oestrogenen.) Het is van de zotte om te gaan verzinnen dat verliefdheid een ziekte zou zijn, degene die zulks beweerd probeert wellicht het geweten te sussen, bv. omdat scheiden kindmishandeling is en ook ontvadering een ongeschreven halsmisdaad. De schuld kan niet straffeloos uitblijven en ook niet als gevolg van een ziekte worden afgedaan.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Waarom liefde blind maakt | Relatie

  3. Pingback: Jan Smit maakte zijn Liza met huwelijk multimiljonaire. Is dat wel zo slim? | Relatie

  4. Pingback: Waarom word je nou net verliefd op die ene? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>