Mannen ruiken naar kaas, vrouwen naar uien

KaasUienOp dit moment ben ik verkouden en dat heeft ook voordelen.

Ik ruik namelijk stukken minder en word dus minder geconfronteerd met vieze luchtjes die mensen ~vooral als ze met veel tegelijk zijn~ nou eenmaal bij zich dragen.

Nu dacht ik altijd dat mannen harder stinken dan vrouwen, maar daar blijk ik me toch in te vergissen…………

Er is een opmerkelijk verschil gevonden tussen lichaamsstoffen in het zweet van mannen en vrouwen.

Wetenschappers van het Zwitserse geuronderzoeksbureau Firmenich namen zweet af onder de oksels van tientallen mannen en vrouwen die zich hadden ingespannen op een fiets of die naar de sauna waren geweest.

Na onderzoek in een laboratorium bleek dat het zweet van de vrouwen op een andere manier is opgebouwd dan het mannenzweet.

Mannenzweet bestaat voor een relatief groot gedeelte uit een vetzuur, dat een ‘kaasachtige’ geur veroorzaakt wanneer het in contact komt met okselbacteriën.

Het zweet van vrouwen bevat in verhouding een grote hoeveelheid van een geurloze, zwavelhoudende substantie.

Wanneer de stof in contact komt met bacteriën die normaal gesproken onder de oksels van mensen leven, ontstaat er een luchtje dat vergelijkbaar is met de geur van uien.

De geur van vrouwenzweet werd door onafhankelijke proefpersonen over het algemeen als onplezieriger ervaren dan de geur van mannenzweet. Dat heeft vooral te maken met de zwavelhoudende stoffen.

De Zwitserse onderzoekers willen met hun bevindingen een nieuwe, effectievere deodorant ontwikkelen met stoffen die de chemische reactie remmen tussen bacteriën en de specifieke lichaamssappen van mannen en vrouwen.

Het is echter nog maar de vraag of hun onderzoeksresultaten overal ter wereld toepasbaar zijn. Volgens veel wetenschappers wordt de geur van zweet ook in grote mate beïnvloed door eetpatroon, genen en kleding.

Het lijkt me interessant als ze ook een dergelijk onderzoek doen naar mannen- en vrouwen-urine. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat mannen-WC’ s altijd harder stinken dan de vrouwen-WC’ s. En dat heeft volgens mij niet alleen maar te maken met de wijze van plassen!

Lees ook:Vrouwen worden heet van vers mannenzweet
Lees ook:Vrouwen ruiken of er seks in de lucht zit
Lees ook:Vrouwen ruiken het als mannen seks willen
Lees ook:Vrouwen worden geil van macho-zweet
Lees ook:Mooiste vrouw ter wereld stinkt als een otter

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen ruiken naar kaas, vrouwen naar uien

  1. Filip Oosterlynck

    Bweurk, het kluizenaarschap wordt met de dag aantrekkelijker.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>