Nederlands Echtscheidingshotel wordt serie op Amerikaanse TV

Anderhalf jaar terug opende in Nederland het eerste Echtscheidingshotel.

Scheidende stellen en hun kinderen worden allemaal gesteund en begeleid door een team van deskundigen, zoals een (kinder)psycholoog, makelaar en accountant.

Ieder team wordt afgestemd op het gezin en staat onder leiding van een ervaren familierechtadvocaat.

De Amerikaanse TV-zender FOX zag hier wel brood in……..

Dat werd bekendgemaakt in de Franse kustplaats Cannes tijdens de internationale televisiebeurs MIPCOM.

Fox heeft een eerste proefaflevering gekocht van de serie ‘Divorce Hotel’. In die tv-variant van het Echtscheidingshotel zien kijkers hoe het huwelijk van Amerikaanse paren in een flitstraject wordt ontbonden.

“Na akkoord van de pilot-uitzending zal Fox 8 tot 13 afleveringen bestellen”, aldus directeur Jim Halfens van A2 Legal in Nieuwegein, het bedrijf achter de formule. Op de tv-beurs in Cannes werden de handtekeningen gezet, maar al langere tijd was Halfens in gesprek. “Maar nu is de kogel dan eindelijk door de kerk!” aldus de trotse ondernemer, die hard werkt om zijn juridische concept in de Verenigde Staten te laten doorbreken.

In het Echtscheidingshotel worden koppels door een team van experts binnen een weekeinde door alle juridische, financiele, fiscale en emotionele aspecten van een scheiding heengeloodst. Dat gebeurt in een hotelsuite naar keuze. Op de zondagavond moeten de belangrijkste papieren ondertekend zijn.
De introductie van het concept heeft  in Nederland en in het buitenland tot een hoop commotie geleid. Criticasters vinden echtscheidingen veel te ingrijpend om binnen 48 uur af te werken. Voorstanders menen echter dat het prima kan, mits de begeleiding maar intensief is.

“Het gaat niet om vechtscheidingen, maar om paren die allebei uit elkaar willen en daarbij geen tijd willen verspillen”, zei Halfens eerder daarover. Als het stel kinderen heeft, dan wordt dat aspect extra begeleid.

In Amerika gaan ze er echter vanuit dat de serie ‘Divorce Hotel’ de Fox-kijkers volop emotionele ontboezemingen zal opleveren. Showbizwebsite Variety.com schrijft dat de serie “ongetwijfeld veel stof zal doen opwaaien.”

Lees ook:Scheiden o.l.v. Goedele Liekens in ‘Divorce Hotel’
Lees ook:Het echtscheidingshotel: uit elkaar gaan op niveau
Lees ook:Amicaal scheiden in het echtscheidingshotel
Lees ook:Scheiden met Goedele
Lees ook:Net bij je partner weg? Hop hop naar het scheidingscafé!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>