De Gelukkige Huisvrouw: als je van de roze wolk aflazert

RozeWolk-3Lea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks.

Kortom; Lea’s leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil…………

De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea’s onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in een psychose en wordt verplicht opgenomen.

Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met ‘de gekken’ om haar heen.

Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt.

Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.

Voila het verhaal van Heleen van Royen over een vrouw in een zwangerschapspsychose, een ernstige vorm van postnatale depressie. Heleen gebruikte haar eigen ervaringen voor haar eerste succesroman ‘De Gelukkige Huisvrouw’ uit 2004. En nu is er dan de speelfilm. Met Neerlands meestgevraagde actrice Carice van Houten in de titelrol. Man Harry wordt gespeeld door Waldemar Torenstra.

Net als bij ‘Komt een vrouw bij de dokter’ het thema ‘vreemdgaan’ ineens bij alle koffiemachines en verjaarsfuifjes opdook, zal dat nu wellicht gaan gebeuren met de postnatale depressie.

Oftewel: als het jonge moederschap even niet zo rooskleurig is, als het eigenlijk zou moeten zijn. Alle vrouwen die dit meemaakten, zullen blij zijn met het feit dat er meer aandacht komt voor het feit dat zwangerschap, geboorte, kraambed en ontzwangeren niet altijd alleen maar geluk is.

Vanaf vrijdag 15 april in de bioscopen………………….

Lees ook:Ongehuwde vrouw heeft vaker postnatale depressie
Lees ook:Harry & Doris Ward: 70 jaar samen en al 70 jaar dezelfde Valentijnskaart
Lees ook:Mannen met een postnatale depressie
Lees ook:Met een optimist aan je zijde leef je pertinent langer!
Lees ook:Current Obsession: magische Harry Potter-lippen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>