Met een optimist aan je zijde leef je pertinent langer!

happy4

Mensen met een partner zijn gezonder en leven langer dan alleengaanden. Maar een ongelukkige relatie is nog erger dan helemaal geen relatie. Het huwelijk is geen 1+1=2, maar 1+1=3. Dat wil zeggen dat als jouw partner goed in haar of zijn vel steekt, dit ook jouw gezondheid boost.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Michigan State University onder 2000 koppels over een periode van 6 jaar. Degenen die aangaven met een gelukkige partner samen te leven, voelden zichzelf ook beter. Zij hebben 34% meer kans op een gezond leven dan diegenen die met een zwartkijker leven.

Gelukkige mensen zorgen namelijk ook beter voor hun partner. Ze hebben meer energie voor haar of hem en optimisten eten beter, sporten meer, hebben een beter bioritme en hebben zin in de toekomst, die uiteraard ook op de echtgenoot(o)t(e) is gericht. “Gelukkige mensen sleuren hun partner uit bed om samen te gaan sporten, en ze moedigen hen aan om gezonder te leven,” aldus psycholoog Bill Chopik, auteur van de studie, uit.

Een gelukkige partner maakt het leven van hun wederhelft ook makkelijker. Ze hoeven niet te vrezen dat ze bij thuiskomst iemand met een slecht humeur aantreffen en ze hebben geen constante druk om iemand op te vrolijken of niet op de tenen te trappen. Het geluk en de vrolijkheid van iemand anders werkt aanstekelijk, volgens de onderzoekers. Je wordt er als het ware zelf ook blij van.

Lees ook:Als je samen met je partner sport, val je dubbel zo snel af
Lees ook:Een gelukkige relatie is een ramp voor je figuur!
Lees ook:Een gezonde levensstijl lukt beter als je het met je partner samen doet
Lees ook:Fiets de liefde van je leven tegen het vege lijf
Lees ook:Helft Nederlandse singles wil een gezonder leven

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>