Samen vroeg opstaan om naar de sterren te kijken!

Venus-Jupiter-MarsDe komende dagen zijn in de vroege ochtend de 3 planeten Venus, Jupiter en Mars goed aan de hemel te zien. Ze staan voor het oog die dagen dicht bij elkaar.

Dit komt slechts eens in de zoveel tijd voor.

“Ik adviseer daarom iedereen om met een verrekijker naar de planeten te kijken. Het is het vroege opstaan meer dan waard, want het is echt prachtig….”

Aldus Jaap Vreeling, voorlichter van NOVA: de Nederlandse Onderzoekschool Voor Astronomie.

“De planeten hebben binnen de lijnen waarin ze draaien allemaal hun eigen omlooptijd, maar er is een moment dat ze elkaar inhalen. Vanuit de aarde lijkt het dan of ze dicht bij elkaar staan. Er zijn ook wel vaker samenstanden te zien, maar nu is Venus erbij. Dat is de helderste planeet en dat maakt het wel behoorlijk bijzonder.”

Volgens Vreeling is het wel gezichtsbedrog, want in werkelijkheid staan de planten nog heel ver bij elkaar vandaan. “Dat heeft weer te maken met de kijklijn waarin we naar de hemel kijken en de plek van de aarde binnen het zonnestelsel.”

De Onderzoekschool voor Astronomie heeft de afgelopen dagen behoorlijk wat vragen binnen gekregen over wat er aan de hemel te zien is. “Het valt wel aardig op en veel mensen willen graag weten wat er precies te zien is. Het trekt ook zeker de belangstelling van de liefhebbers.”

Lees ook:Komende nacht 75 vallende sterren per uur: blijf wakker en doe een wens!
Lees ook:Bejaard paar sterft tegelijk op 50 km afstand van elkaar
Lees ook:Intelligente mensen zijn nachtbrakers
Lees ook:Schrijf je Valentijns-boodschap letterlijk in de sterren!
Lees ook:Vroeg rijp, vroeg rot

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>