‘Iedere relatie is een spirituele uitdaging’

RelatieSpiritueleUitdaging“Iedere kastanje heeft onder de goede omstandigheden de potentie om uit te groeien tot een kastanjeboom. Maar als hij in het water of onder een steen terecht komt, dan gebeurt er niets. Zo is dat ook met mensen.”

Vanuit deze gedachte begeleidt Christina Moormann (63) uit individuen en paren………

Zo schrijft Jet Kooderings voor Hoog & Laag.

Moormann werkt vanuit de analytische psychologie en in haar praktijk wordt ze vaak geconfronteerd met problemen in de relatie. Samen met het paar gaat ze op zoek naar de factoren, die belemmerend werken om tot bloei te komen.

De meeste relatietherapieën richten zich vrij eenzijdig op de problemen en de communicatie van de partners, maar Christina Moormann vindt het minstens zo belangrijk om de tegenoverliggende zijde van de problematiek te benaderen.

Daarbij kijkt ze achter de dingen en vraagt ze zich af welke kansen en nieuwe inzichten over de betrokkenen en de relatie verscholen liggen achter de problemen. Alleen door dieper te kijken kan een probleem echt worden opgelost.

“Ik vergelijk het huwelijk weleens met een auto. Beiden hebben brandstof en onderhoud nodig. Daarom is het belangrijk om aandacht, zorg en tijd te besteden aan de relatie. Beide individuen gelukkig zijn. Als dat lukt en mensen naast elkaar volledig tot hun recht komen is dat voor mij echt een beloning.”

Onlangs schreef Moormann een boek over relaties, dat onder de titel ‘Relatie als spirituele uitdaging’ vorige week is verschenen. In dit 223 pagina’s tellende boek worden voorbeelden gegeven van echtparen, die met een probleem worstelen.

Lees ook:Seks op eerste date kan best
Lees ook:Communicatie-verschillen tussen haar en hem
Lees ook:De 4 geheimen van een goed seksleven
Lees ook:Pleeg je overspel als je thuis geen seks meer hebt?
Lees ook:De LAT-relatie houdt langer!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>