Vrouwen schaffen auto aan met hun verstand, mannen kopen een statusbak

SurfragetteCarIn autoland bij uitstek: Duitsland werden vorig jaar voor het eerst meer nieuwe rijbewijzen uitgereikt aan vrouwen.

En van de nieuwe auto’s werd ruim 30% ingeschreven door een vrouw……..

Dat blijkt uit statistieken van het Kraftfahrt-Bundesamts (BKA).

De Range Rover Evoque werd in Duitsland verkozen tot ‘vrouwenauto van het jaar 2012”. Daarnaast stonden de Fiat 500, Ford Ka en Hyundai i10 hoog op het verlanglijstje. Dat zijn stuk voor stuk kleine en goedkope wagens.

Volgens prof. Doris Kortus-Schultes van de Hochschule Niederrhein kiezen vrouwen voor een auto omdat hij praktisch en veilig is, weinig verbruikt en weinig onderhoud vergt, dus ook goedkoop is.

“Vrouwen zijn doorgaans niet geïnteresseerd in de technische specificaties en prestaties van een wagen en gaan ook niet op zoek naar testverslagen of rijimpressies in vakbladen of op het internet. Zij vertrouwen op de raad van familie of kennissen. Natuurlijk hebben zij oog voor het design, maar de ratio wint het meestal van de emotie. Vrouwen beschouwen een wagen als een gebruiksvoorwerp waarmee men naar het werk rijdt, de kinderen naar school brengt en boodschappen doet. Mannen daarentegen zien hun auto als een statussymbool waarmee zij hun maatschappelijke positie of rijkunsten willen etaleren.”

Vrouwen geven gemiddeld ook veel minder uit aan een heilig koe dan mannen: €19.700,- tegenover €31.520. Bij een tweedehandsje worden de verschillen kleiner: €7.470 euro versus €11.480,-.

“Driekwart van de vrouwen kiest voor een compacte en goedkope auto, en besteedt ook minder geld aan accessoires en optische tuning. Bij de mannen kiest slechts 39% voor een compacte wagen. Ook op het vlak van autotrouw verschillen vrouwen van mannen: 8,2 jaar tegenover 7,2 jaar. Alleen leggen vrouwen gemiddeld minder kilometers af: 12.120 km tegenover 14.410 km per jaar voor de mannen.”

Lees ook:Vrouwen nog blijer dan mannen met nieuwe auto, maar…
Lees ook:Vrouwen schakelen bij auto kopen hulp in van man
Lees ook:Mannen socialer in het verkeer dan vrouwen
Lees ook:Op zijn auto poetst hij als een dolle, maar in huis laat hij alles achter zich aan slonzen
Lees ook:Vrouwen kunnen toch echt beter parkeren dan mannen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>