Op zijn auto poetst hij als een dolle, maar in huis laat hij alles achter zich aan slonzen

ManInLoveCarHeb je je van je vriend of man ook weleens afgevraagd waarom hij zo weinig in huis doet en de boel laat slingeren waar het hem uitkomt en dat diezelfde man zo ongelooflijk keurig op zijn auto is?

Het komt omdat mannen hun wagen zien als een verlengstuk van zichzelf en vrouwen niet.

Daarom rijden mannen ook veel vaker met 1 hand aan het stuur……..

Zo blijkt uit onderzoek uit 2007, uitgevoerd door de Londense universiteit in opdracht van BMW.

Als jij je dus in zweet werkt op zaterdagmiddag en op de stofzuiger moet wachten omdat meneer wel zijn auto schoon wil hebben, bedenk dan dat hij eigenlijk ‘zijn verlengstuk’ aan het poetsen is.

Mannen hebben ook veel meer affectie met hun auto. Dat merk je bijvoorbeeld aan hun boosheid bij een kras of een deuk. Daarbij zijn er ook mannen die het stuur, dashboard of dak van hun auto strelen. Ze kijken na het uitstappen ook nog even achterom alsof ze afscheid moeten nemen. En als ze de afstandsbediening gebruiken zeggen ze trots: ‘Kijk, ze knipoogt naar mij.’

Mannen zitten door deze verhouding met hun auto wel meer ontspannen achter het stuur dan vrouwen en praten over hun ‘heilige koe’ alsof het over henzelf gaat.

Vrouwen zien de auto veel meer als een aparte entiteit en zijn daardoor eerder geneigd het stuur met beide handen vast te houden. Vrouwen geven ook veel vaker dan mannen hun auto een naam.

Veel meer mannen dan vrouwen rijden dus losjes met 1 hand. 46% van de mannen laat zijn andere hand op de versnellingspook rusten. Dat doet slechts 31% van de vrouwen. 27% van de mannen legt zijn andere hand op z’n schoot, tegenover 39% van de vrouwen die wel met 1 hand rijden.

Ik moet zeggen: ik bevestig het cliché. Zo netjes en schoon als ik ben op mijn mooie huis, zo’n slons ben ik in de auto. Voor mij is het zoiets als een overdekte fiets. Het is er soms net een vuilnisbak.

Maar liever zo dan andersom. U begrijpt: ik ben er eentje zonder piemeltje.

Lees ook:Vrouwen worden tijdens autorijden onzeker van … hun man
Lees ook:Paren krijgen gemiddeld na 22 minuten ruzie in de auto
Lees ook:‘Vrouw achter het stuur. Bloed aan de muur’. Denken mannen nog steeds
Lees ook:Single vrouwen dol op mannen in grote auto’s (maar zonder veel toeters en bellen)
Lees ook:Mannen vinden vrouwen in dure auto’s sexy, maar flirten met de ‘kleinere’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>