Mannen melden zich bij kleine pijntjes vaker ziek dan vrouwen

Hoewel het aantal ziekmeldingen van vrouwen hoger ligt dan dat van de mannen, melden die laatsten zich eerder af bij hun baas met kleine pijntjes.

Vrouwen voelen zich meer dan mannen schuldig als ze moeten bellen niet naar kantoor te komen……..

Dat blijkt uit Brits onderzoek van de Benenden Healthcare Society onder 1000 mannen en 1000 vrouwen, zo schrijft de Daily Mail.

De gemiddelde vrouw blijft 189 dagen van haar leven ziek thuis, tegen 140 dagen bij haar mannelijke collega’s. Het cliché van mannen die bij een verkoudheid direct denken een longontsteking te hebben, lijkt nog wel te kloppen.

Hoewel vrouwen zich dus vaker ziek melden, blijkt namelijk dat mannen wel sneller besluiten thuis te blijven. Zij melden zich vaak af bij kleinere aandoeningen als hooikoorts, hoofdpijn of keelpijn.

Altijd interessant wanneer er cliché’s bevestigd worden: vrouwen zijn het zwakkere geslacht en mannen zijn grotere pieperds!

Vrouwen voelen zich voorts sneller schuldig (62%) over ziekmelden dan de mannen (28%) en doen er dan ook alles aan om toch nog aan de arbeid te gaan.

40% van de heren geeft toe zich direct af te melden zodra zij zich niet goed voelen, tegenover 30% bij de dames. Het gevoel van onmogelijk thuis te kunnen blijven, leeft bij 61% van de mannelijke werknemers tegenover 71% van zijn vrouwelijke collega’s.

Buikpijn, duizeligheid en virussen vormen de top 3 van de belangrijkste klachten als het op ziekmeldingen op kantoor aankomt.

Lees ook:Vrouwen minder geschikt dan mannen voor ‘het nieuwe werken’
Lees ook:‘Geen relaties op de werkvloer en zeker geen seks!’
Lees ook:Mannen hebben minder schuldgevoel bij overspel
Lees ook:Vrouwen tegenwoordig minder schuldgevoel dan mannen na overspel
Lees ook:Mannen socialer in het verkeer dan vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>