Vrouwen minder geschikt dan mannen voor ‘het nieuwe werken’

Mannen zijn geschikter voor het nieuwe werken dan hun vrouwelijke collega’s.

Vrouwen hechten meer waarde aan een gestructureerde werkomgeving……

Dat is de conclusie van een onderzoek onder negenhonderd respondenten van TalentLens.

Het nieuwe werken, of werken 2.0, is een vrij brede term. Het staat voor meer thuis werken, meer digitaal contact met collega’s en grotere vrijheid in het bepalen van eigen werktijden.

De arbeidsplek thuis is vaak rommeliger dan die op kantoor. Dit is volgens psycholoog Olaf Korsten in het voordeel van mannen, omdat zij minder waarde hechten aan een nette omgeving.

Daarnaast vinden mannelijke werknemers persoonlijke onafhankelijkheid in het werk belangrijker dan hun vrouwelijke collega’s. Ook dit verschil zou uitpakken in het voordeel van mannen.

Sociale interactie speelt eveneens een rol. Vrouwelijke werknemers vinden hulp en motivatie van derden belangrijker. ‘Thuis zijn er geen collega’s die aangeven of je iets goed doet,’ zegt Korsten.

Volgens een ander onderzoeksbureau hechten mannen echter ook waarde aan de aanwezigheid van collega’s. In een recente publicatie blijkt dat 55% van werkend Nederland direct contact uiteindelijk belangrijker vindt dan de voordelen van thuiswerken.

Werknemers van middelbare leeftijd staan positief tegenover het nieuwe werken. Zo denkt tweederde van de werknemers dat zijn of haar organisatie hierdoor productiever wordt. Jongeren geven aan liever niet thuis te werken.

Uit eerder landelijk onderzoek blijkt dat 22% van de werknemers meer dan 1 dag thuis werkt. Bijna de helft van werkend Nederland, ongeveer 46%, werkt 1 dag of minder thuis. De overige 32% geeft aan nooit thuis te werken.

Lees ook:Tips voor vrouwen die een geëmancipeerde man zoeken
Lees ook:Fijne collega’s maken gelukkiger dan promotie en opslag
Lees ook:Extra bonus voor personeel dat relatie met collega start
Lees ook:Thuiswerken is slecht voor relatie- en gezinsleven
Lees ook:Getver, al dat gezoen weer op die nieuwjaarsrecepties

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>