Waarom vrouwen ongelukkiger worden en mannen vrolijker

unhappy-womanVrouwen van nu hebben alle keuzes van de wereld: carriere, liefde, kinderen en financiële armslag.

Maar juist de veelheid aan keuzes lijkt hen te nekken.

De vrouwen van nu zijn niet gelukkiger dan hun moeders en grootmoeders waren.
Is de emancipatie van vrouwen dan wellicht voor de mannen uitgevonden?

Feit is dat de hedendaagse man er qua gezinsinkomen niet meer alleen voor staat en dat niet elke vrijpartij op een baby uitdraait.
Daarnaast blijken vrouwen in de thuissituatie nog ongeveer net zoveel te doen als hun sexegenotes uit vorige generaties.

Met de aantekening natuurlijk dat de apparatuur van nu het een stuk minder zwaar maakt, maar dat anderzijds de normen van het leven in een schoon designhuis ook weer opgeschroefd zijn.

Vrouwen zijn ongelukkiger dan ooit, zo staat te lezen op Express.be. De zakensite beroept zich op een aantal studies die aantonen dat de vrouwelijke gemoedstoestand er sinds 1972 enkel op achteruit gaat. De stress die huidige vrouwen vandaag voelen, is groot ondanks alle kansen die ze krijgen.

Vrouwen zijn ook welvarender dan ooit, gezonder en hoger opgeleid. En toch wringt er iets want de algemene gemoedstoestand gaat bergafwaarts. En dit terwijl mannen, volgens onderzoek, zich steeds vrolijker gaan voelen.

Opmerkelijk is dat alle vrouwen zich slechter in hun vel voelen. Gehuwd of single, kinderloos of niet, blank of zwart, zelfs waar ze wonen doet er niet toe. Marcus Buckingham, één van de onderzoekers, stelt vast dat dames tevredener aan hun leven beginnen, maar met de leeftijd ongelukkiger worden. Paradoxaal genoeg geldt dat voor heren niet, zij worden juist gelukkiger met de jaren.

Tijdgebrek is een niet te onderschatten factor. Volgens de onderzoekers hebben vrouwen vaak het gevoel dat hoe meer interessante zaken zich in hun leven afspelen, hoe minder tijd ze eraan kunnen besteden. Ook het biologische en hormonale speelt een rol en het feit dat vrouwen harder en perfectionistischer zijn voor zichzelf dan mannen.

Bovendien moeten ze voldoen aan het schoonheidsideaal en wordt van hen verwacht dat ze er op hun 60ste nog mooi, slank en strak bijlopen. Voor mannen geldt dat anciënniteit en levenservaring hen zeker zo aantrekkelijk houdt.

Lees ook:Hoe werkt het toch met die ‘klik’ bij het verliefd worden?
Lees ook:Wat is erger: scheiden of sterven van partner?
Lees ook:Van janken bij een film kan je stemming enorm opknappen
Lees ook:Vrouwen worden gelukkig van een aardige partner. Mannen van een nauwgezette
Lees ook:Waarom vrouwen vaker de stap tot echt(-)scheiden zetten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>