Hebben mannen meer humor?

Dat blijkt inderdaad zo te zijn. Mannen hebben meer humor dan vrouwen en dat is ook bewezen. Nou ja, ‘bewezen’ is een groot woord. En ‘onderzoek’ ook.

Een Britse professor heeft in het centrum rondgereden op een eenwieler. Wat een humor. Hij wilde kijken wat voor reacties hij kreeg van afzonderlijk mannen en vrouwen. Wat bleek? 

Vrouwen moedigden de professor aan en gaven hem complimentjes, mannen lieten zich horen door hoongelach en snerende opmerkingen. Slechts een handjevol vrouwen gaf een grappige opmerking, terwijl dat bij de mannen maar liefst driekwart was. Conclusie: mannen maken vaker grappen dan vrouwen en de grappen zijn vaker een tikkeltje agressief. Dat wil zeggen: ten koste van iemand. Die agressie wordt door sommige onderzoekers in verband gebracht met het hormoon testosteron. Mannen hebben uiteraard meer van dat goedje. Dus de conclusie van de professor is, dat testosteron invloed heeft op de humor van mannen.

Pfffff, hoezo onderzoek? Hoezo bewijs? Kun je ook niet gewoon concluderen dat vrouwen op dat moment minder grappen maken omdat zij zich beter kunnen inleven in een ander en daardoor die ander niet willen beledigen? Ergo: vrouwen zijn attenter.

Kunnen we dan ook concluderen dat mannen zonder humor (die zijn er, ik kan het weten…) weinig tot geen testosteron hebben?

Nog meer conclusies?

Lees ook:Mannen en vrouwen moeten behoorlijk aan elkaars ‘kantoorhumor’ wennen
Lees ook:Extra testosteron maakt ook vrouwen te eigenwijs om samen te werken
Lees ook:Relaxte mannen scoren beter dan de stresshanen
Lees ook:Lachen is belangrijker dan seks
Lees ook:Ringvinger verraadt ‘s mans libido (en nog veel meer)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>