Ouders met grote gezinnen zijn stukken gelukkiger

een-huis-vol

Een ‘rijkeluiswens’ werd het vroeger genoemd ver voordat de voorbehoedsmiddelen voor iedereen toegankelijk werden. Dat was als je een dochter en een zoon had. 2 kinderen en dat is het nog steeds. Ouders van nu hebben hun handen er vol aan, maar het gekke is dat vaders en moeders van 4 of meer koters stukken gelukkiger en relaxter zijn.

Zo blijkt uit onderzoek van dr. Bronwyn Harman van de Edith Cowan University in Australië, die met haar team 5 jaar lang 2000 gezinnen van verschillende groottes volgde. “Deze ouders zeggen meestal dat ze altijd al een groot gezin hebben gewild. Het was zo gepland en het is een leefstijl waar ze bewust voor gekozen hebben.”

De studie richte zich op veerkracht, sociale steun, zelfvertrouwen en tevredenheid met het leven van de diverse vaders en moeders. Van tevoren dachten ze dat juist gezinnen met minder kinderen het gelukkigst zouden zijn, maar het tegendeel bleek dus.

Nog een voordeel: deze kinderen uit grote gezinnen worden op jongere leeftijd zelfstandig en hebben altijd broertjes en zusjes om zich heen. De ouders zelf zeiden zich nooit te vervelen en te profiteren van een groot familienetwerk.

Lees ook:Gay-gezinnen met veel kinderen zijn het gelukkigst!
Lees ook:Paren die blijven tongzoenen zijn betere ouders!
Lees ook:Thuismoeders doen veel meer dan thuisvaders
Lees ook:Amicaal scheiden schaadt de kinderen ook
Lees ook:Oma moedert beter dan mama

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>