Een gouden gezonde combinatie: kinderen & dieren

GraceChonWanneer een baby opgroeit met een huisdier in het eerste jaar van z’n leven is loopt het de rest van zijn of haar leven minder risico op allergieën.

Onderzoekers vermoeden dat het immuunsysteem van een baby die al vroeg in aanraking komt met honden of katten zich op een goede manier ontwikkelt…….

De ‘viezigheid’ zorgt er voor dat het immuunsysteem zich aanpast en waardoor er op latere leeftijd minder kans is op overgevoeligheden.

Voor de rest werkt het aaien van een dier stressverlagend ~ook voor grote mensen~ en kan een kind bij een dier vaak emoties kwijt die hij of zij even niet aan mensen wil vertellen.

En tenslotte leren kinderen door het hebben van een huisdieren hun verantwoordelijkeheid nemen. Dieren zijn niet alleen om mee te spelen en te knuffelen: er moet meer geveegd worden in huis, het dier moet verzorgd, uitgelaten en op tijd gevoerd worden. Een gouden combinatie voor een opvoeding dus.

Website Froot.nl laat veel van deze gouden combi’s zien deze week.

Lees ook:Vrouwen met een hond in huis baren gezondere kinderen
Lees ook:Noem je kat of hond geen huisdier, maar levensgezel
Lees ook:Blijf van mijn Dier: viervoeters en huiselijke geweld
Lees ook:Helft singles slaapt met hond of kat
Lees ook:Vrouwen liever voor dieren dan (voor) mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>