Duitse RK-gelovigen vinden seks- en relatieregels uit de tijd

HolySexDuitse Rooms Katholieken kunnen zich nauwelijks vinden in de conservatieve stellingen van hun kerk over seksualiteit, huwelijk en gezin.

Zij wijzen het verbod op voorbehoedmiddelen en homoseksualiteit af en vinden het normaal dat gescheiden mensen aan de communie kunnen deelnemen.

De meesten sluiten echter wel een huwelijk met de hoop en het vooruitzicht dat de verbintenis heel hun leven in stand blijft……..

Dat blijkt uit de antwoorden die de Duitse katholieken hebben gegeven op een aantal vragen die het Vaticaan naar de nationale kerken heeft gestuurd.

Dit als voorbereiding op de bisschoppensynode over huwelijk & gezin die van 5 tot en met 19 oktober in Rome wordt gehouden.

De Duitse bisschoppen hebben vandaag een samenvatting van de antwoorden verspreid. Vele kerkleden vinden de visie op het gezin te idealistisch en te ver verwijderd van het dagelijks leven. Het verbod op het condoom en de pil is slechts voor 3% van de mensen van betekenis. Velen nemen ook afstand van het verplichte priestercelibaat.

Het laat volgens hen zien dat de kerk in principe negatief tegenover seks staat en bemoeilijkt het streven om buitenstaanders een positief beeld van de kerkelijke visie op huwelijk en gezin te schetsen.

Lees ook:RK kerk wordt opener t.o.v. echtscheiding
Lees ook:Kabinet wil verbod op huwelijk neven / nichten
Lees ook:Seks met condooms saai? Nee joh!
Lees ook:10 jaar huwelijk en 4 kinderen verder, ontdek je dat je broer en zus bent
Lees ook:Seks voor het huwelijk is van alle religies

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>