Seks voor het huwelijk is van alle religies

De diverse wereldreligies lijken vooral uitgevonden om de mens in toom te houden.

Met name op het gebied van de seksualiteit.

Van vroeger uit zijn bijna alle religies tegen seks voor het huwelijk.

Maar onder het motto ‘de geest is wel gewillig, maar het vlees is zwak’ gingen religieuzen van alle gezindten de mist in……..

Een onderzoek in de American Sociological Review heeft uitgewezen dat katholieken en joden veel eerder aan seks voor het huwelijk doen dan moslims en boeddhisten.

“Alle soorten geloof in de wereld keuren het af om seks voor het huwelijk te hebben, maar sommige religies zijn er minder goed in om dit tegen te houden,” aldus onderzoeker Amy Adamczyk.

Er werden enquetes gehouden in 31 verschillende landen, waarin gevraagd werd naar burgerlijke staat, geloof en seksueel gedrag tussen 2000 en 2008. Hoe groter het percentage moslims en boeddhisten in een land is, hoe minder mensen seks hebben voor het huwelijk.

94% van alle joodse ondervraagden hadden seks voor het huwelijk, 79% van de katholieken, 65% van de boeddhisten, 43% van de islamieten en 19% van de hindoes.

Paul Sullins, leraar aan de Catholic University of America: “De cijfers onder de islamitsche ondervraagden zijn vooral verkregen in conservatieve landen. De burka werkt echt. Wanneer je een vrouw van hoofd tot teen bedekt zodat mannen niets zien en je vrouwen tijdens hun puberteit weghoudt , dan zorg je ervoor dat ze ook geen seks voor het huwelijk kúnnen hebben.”

Lees ook:Het Brandende Kruis: katholieken zijn de grootste vreemdgangers
Lees ook:Een nieuwe relatie, een nieuw geloof
Lees ook:Maagdelijke huwelijken zijn gelukkiger
Lees ook:Is saaie seks het einde van de pret?
Lees ook:Duitse RK-gelovigen vinden seks- en relatieregels uit de tijd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>