Rem jij voor je schoonmoeder?

HoeManageJeJeSchoonmoederVorige week is een 31-jarige man uit Geldermalsen opgepakt, omdat hij verdacht wordt van poging tot doodslag op zijn schoonmoeder.

Vrijdagavond liepen de gemoederen hoog op, waarna de man besloot om de autosleutels van zijn vrouw te pakken en er vandoor te gaan.

De schoonmoeder probeerde hier een stokje voor te steken en ging op de motorkap van de auto zitten. De man trok zich hier niks van aan en reed met hoge snelheid weg.

Hierdoor kwam de schoonmoeder hard op het wegdek terecht. Ook zou zij daarna nog zijn aangereden door de boze schoonzoon. Ze liep verwondingen op aan rug, hals en been en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Jan Dijkgraaf, journalist en columnist en auteur van ‘Hoe manage je je schoonmoeder?’ heeft het zelf ook niet zo op schoonmoeders en snapt wel waarom mensen zo ver kunnen gaan dat ze hun schoonmoeder omver willen rijden……..

Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf.

“Het is misschien dom, maar ik kan het me voorstellen. Sommige schoonmoeders halen het bloed onder je nagels vandaan, en voldoen aan alle clichés. Schoonmoeders kunnen heel bazig en bemoeizuchtig zijn. Ze vinden niemand goed genoeg voor hun eigen kinderen. Zelf heb ik ook helemaal geen behoefte aan de mening van mijn schoonmoeder, zeker niet als het de opvoeding van mijn kinderen betreft.”

Hier een aantal tips van Jan:
- Communiceer duidelijk met je schoonmoeder, maak vanaf het begin duidelijk waarvan je wel en waarvan je niet bent gediend. Het kan wat boze blikken opleveren, maar het is het achteraf wel waard.
- Maak meteen duidelijk wat jouw grenzen zijn, ga niet proberen om later terrein terug te winnen, dat verergert de situatie alleen maar.
- Stel je eigen regels vast, denk niet dat komt later wel, je wilt geen strijd aangaan.
- Je maakt als het goed is maar één keer een schoonmoeder mee, je hebt geen gelegenheid om het opnieuw te doen, dus probeer jou positie zo snel mogelijk duidelijk te maken. Laat je niet uit het veld slaan.

Lees het hele verhaal in de Telegraaf van vandaag.

Lees ook:Simone Kleinsma gewildste schoonmoeder van NL, Heleen van Royen juist niet
Lees ook:Indiase schoonmoeders plak je niet achter behang, maar achter tralies
Lees ook:Schoonmoeder: dot of draak?
Lees ook:Schoonmama om achter het behang te plakken?
Lees ook:Waarom schoonmoeder wereldwijd niet geliefd is

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>