‘Zoon van lesbische moeders wordt geen goede vader en echtgenoot’

Sportjournaliste Barbara Barend en hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Mariska Orbán-de Haas hadden woensdagavond een heftig debat bij het VARA-programma Pauw & Witteman over het lesbische ouderschap.

Laatstgenoemde vroeg zich hardop af of een zoon die door twee vrouwen is opgevoed later wel een goede vader en echtgenoot kan worden………

Barbara Barend, zelf moeder en lesbisch, gaf aan dat kinderen in een liefdevolle situatie moet opgroeien. En dat het niet uitmaakt of er een vader in het spel is. Volgens Haas heeft een hond alleen liefde nodig en een kind veel meer.

Aanleiding van het debat is het wetsvoorstel lesbisch ouderschap dat het voor de duomoeder mogelijk maakt om het kind van haar vrouwelijke partner te erkennen bij de burgerlijke stand. Nu moet een duomoeder nog een lange en omslachtige procedure bij de rechter voeren om het kind van haar partner te adopteren.

Aanvankelijk zouden de nieuwe regels al in juli 2012 in werking treden, maar de indiening en behandeling van het wetvoorstel bij de Tweede Kamer liep vertraging op.

In ieder geval maakt het de tongen los…….

Lees ook:Lesbische vrouwen kunnen bij geboorte reeds allebei moeder zijn van hun baby
Lees ook:Scheiden via de ambtenaar van de burgerlijke stand
Lees ook:Barbara Walters had mevrouw Clint Eastwood kunnen zijn
Lees ook:Verplicht ouderschapsplan na scheiding
Lees ook:Familieleden die elkaar lang niet zagen, worden vaak spontaan verliefd op elkaar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>