‘Gooische’ meisjes en jongens niks gelukkiger dan ‘gewone’ kids

Veel mensen denken dat het geluk van kinderen afhangt van het aantal uren vioolles per week, dure uitjes en verjaardagen vieren met een compleet zwembad en circus in de achtertuin.

Niks daarvan. Het cliché dat geld alleen niet gelukkig maakt, blijkt bij tieners maar al te waar…..

Het zijn vooral de eenvoudige dingen des levens die tieners gelukkig maken, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Essex onder 5000 tieners tussen 10 en 15 jaar oud.

Een gezonde levensstijl, het gevoel erbij te horen en goed gedrag van hun klasgenoten tijdens de les, blijken in grote mate bij te dragen aan het geluksgevoel van tieners. Ook tieners die regelmatig vrienden thuis mogen ontvangen of 1x per maand gaan zwemmen blijken gelukkiger zijn.

Onderzoeker Gundi Knies vond geen verschil tussen wat kinderen uit gezinnen van lagere of hogere inkomensklassen gelukkig maakt. Toch heeft de rijkdom van ouders wel enige invloed, zoals het beschikken over een eigen slaapkamer, het bezit van een fiets of ander ontspanningsmateriaal.

Tieners die veel fastfood eten of dagelijks minder dan 5 porties fruit en groenten binnenkrijgen blijken ook minder gelukkig. Teveel sociale media maakte hen ook ongelukkiger, omdat het hen weerhoudt om deel te nemen aan andere activiteiten.

Meisjes tussen 10 en 12 jaar blijken de meest blije groep te zijn, terwijl hun leeftijdsgenotes tussen 12 en 15 jaar het minst happy zijn. Dat verschil was bij de jongens niet zichtbaar.

Dussen bezit en welbevinden wordt dus niet bij kinderen gezien. “Het grootste verschil bij kinderen is dat ze zelf geen geld verdienen en hun ouders hen ook niet vertellen wat zij verdienen”, aldus Knies.

Lees ook:Geld maakt niet gelukkig; een werkster en een catering-service wel!
Lees ook:Hoogopgeleiden rond de 45 jaar met partner en kids zijn het allergelukkigst!
Lees ook:Getrouwd zijn brengt meer geld in het laatje
Lees ook:Kinderen van rijke ouders lijden het meest onder een scheiding
Lees ook:Ruzie thuis is voor kinderen erger dan gescheiden ouders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>