Wonen bij moeders pappot is populair

carla_en_frank_van_puttenHet wonen onder moeders vleugels met haar wasje, strijkje en bordje eten is populairder dan het decennialang was.

Bijna de helft van de Italianen onder de 40 jaar woont nog bij die mamma…………

Het betreft hier dus niet alleen de jongeren maar ook een almaar groeiend aantal oudere jongeren.

De zorgende moeder als motief werd overtroffen door de economische omstandigheden als hoofdreden voor de jonge thuiswonende Italianen, schrijft mijn collega Jenny Theirlynck van Italie.blog.

Van de 80% Italianen die niet in staat is om een eigen huis te betrekken, gaf 47% aan werkeloos te zijn of onvoldoende te verdienen.

Toch zei ook 44% blij te zijn met hun ouders samen te leven en geen haast te hebben uit te vliegen. Van de Italianen die wel op zichzelf woonden, deed 44% dit om met hun partner samen te leven en 28% gaf aan vrijheid en onafhankelijkheid te willen.

Volgens de Daily Mail trokken het afgelopen jaar in totaal twee miljoen Britten weer in bij hun ouders. Veel van hen zijn tussen de 18 en 24 jaar oud.

Maar hier ook veel ouderen die weer thuis gaan wonen. De Britse bank Abbey, die onderzoek deed naar deze boomerangkinderen, is vooral bang dat de spaartegoeden van de ouders er snel door heengaan.

Gemiddeld hebben de Britse ouders zo’n €12.000 op hun bankrekening staan. Maar op het moment dat een van hun kinderen weer thuis komen wonen, slinkt dit saldo allengs.

Illustratie: Koot & Bie als Carla van Putten en haar inwonende grote zoon Frank.

Lees ook:Meiden veel eerder de deur uit en op kamers dan jongens
Lees ook:Nederlandse jongeren gaan betrekkelijk snel op kamers
Lees ook:Steeds minder kinderen wonen bij hun vader en moeder in 1 huis
Lees ook:De ware Jacob of Jacoba woont vaak om de hoek
Lees ook:9 van de 10 ‘doet het’ voor het huwelijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>