Moeders zijn slim

In mijn kringen noemen we het: zwangerschapsdementie. In het artikel van de volkskrant wordt het netjes ‘moederlijk geheugenverlies’ genoemd. Dat is het verschijnsel dat zich voordoet als de moeder aan het eind van haar termijn (latijn) is en de periode vlak nadat de baby is geboren…….

Dat uit zich in vreemde dingen, zoals absoluut niet meer weten wat je 5 minuten geleden hebt gedaan, waar je je sleutels hebt neergelegd, hoe je buurman ook alweer heette of dat je absoluut niet weet hoe en of je leeft. Gesprekken van andere mensen zijn moeilijk te volgen en oh ja, je hebt ook nog een partner…waar is die trouwens??

Het heeft wel een logische verklaring. Het is gewoon nodig dat de moeder zich volledig richt op de gezondheid en het welzijn van de baby. Dat is voor iedereen het beste. Voortbestaan van de mens etc. blabla.

Nu blijkt dat moeders na de zwangerschap juist slimmer zijn omdat het brein van de vrouw zich moet aanpassen aan de veeleisende omgeving. Een moeder kan hierdoor meerdere dingen tegelijkertijd doen. Dus de baby voeden, prutje koken, andere kind straffen, telefoneren en zich afvragen waar ze nu eigenlijk mee bezig is.

Ook het zicht van de moeder wordt scherper. Zwangere vrouwen scoren enorm hoog op visuele waarnemingstesten. Bedreigingen voor de baby kunnen op deze manier makkelijker opgespoord worden.

Wees niet bang dat de dementie aanhoudt: na een jaartje of vier schop je ze naar school en word je weer helemaal jezelf.

Lees ook:Moeders moeten thuisblijven
Lees ook:Het verschil tussen wanneer mama kookt en papa achter het fornuis staat
Lees ook:Moeders denken dat hun Benjamin ook echt de kleinste is
Lees ook:Een designerbaby van 2 vrouwen en 1 man, zonder foutjes in DNA
Lees ook:Vrouw van nu is 13 uur per week bezig met/aan haar aanrecht

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>