Klein is (niet) fijn: waarom vrouwen zich in te krappe schoenen persen

LittleShoesSinds de jaren ’70 zijn de voeten van de gemiddelde Europese vrouw met 2 maten gegroeid.

Toch verdragen heel wat dames de pijn van lopen in te krappe schoenen, omdat onze maatschappij (lees: mannen) kleinere voeten aantrekkelijker vindt……..

Onderzoek aan het Britse College of Podiatry onder 2000 volwassenen heeft aangetoond dat steeds meer vrouwen de verkeerde schoenmaat kopen.

Een kwart van de mannen en 41% van de vrouwen meent dat hun voeten groter zijn geworden met het ouder worden. Ongeveer de helft denkt dat dit door een gewichtstoename komt.

Onderzoekster Lorraine Jones: “Voeten worden groter omdat de mensen langer en ook dikker worden. Hoe meer je weegt, hoe groter de druk op de onderste ledematen. Je voeten passen zich aan aan deze verhoogde druk. Dit kan leiden tot pijn en artritis.”

Podologe Emma Supple zegt dat vrouwen nog steeds geloven dat kleine, slanke voeten elegant en vrouwelijk zijn. Dit is de reden dat sommigen van hen weigeren de waarheid onder ogen te zien en geen grotere schoenen te kopen.

Een woordvoerster van College of Podiatry voegt eraan toe dat 9 op de 10 nu de foute maat dragen.

“Grote voeten zijn niet iets waar vrouwen zich voor hoeven schamen. Maar het idee dat een kleine maat vrouwelijker is, blijft bestaan. Er is nog heel wat werk aan de winkel om schoeisel te ontwikkelen dat modieus en comfortabel is. Een andere reden waarom vrouwen te klein dragen, is dat bijvoorbeeld ballerina’s juist van de voeten glijden als ze de goede maat hebben.”

Lees ook:Vrouwen die op grote voet leven hebben last van schaamte
Lees ook:Waarom alle vrouwen wel iets met schoenen hebben
Lees ook:Op grote voet levende mannen gaan vaker vreemd
Lees ook:Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden: driekwart van de vrouwen doet het!
Lees ook:50+ vrouwen blijven seksueel actief en attractief op hoge hakken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>