Antibiotica werkt als anti-vreemdgaan-pil voor mannen

Er is nu een wel heel aparte bijwerking aangetoond van het antibioticum minocycline.

Mannen die het slikten blijken veel rationelere keuzes te maken ten aanzien van verleidelijke vrouwen……..

Uit onderzoek is al vaker gebleken dat mannen in het gezelschap van mooie vrouwen meer met geld gaan smijten.

Aan de Japanse universiteiten van Waseda en Juyshu werden de effecten van het antibioticum, dat vaak voorgeschreven wordt bij mond- en luchtweg-infecties, getest op 98 mannen.

Hierbij werd een situatie gesimuleerd waarin aantrekkelijke dames de mannen verleiden voor hun geld. De helft kreeg gedurende 4 dagen een kuur van minocycline, terwijl de anderen een placebo kregen.

De deelnemers kregen 8 foto’s voorgeschoteld van sexy vrouwen en moesten aangeven hoe betrouwbaar en aantrekkelijk ze hen vonden. Daarbij mochten ze ook 1.300 yen (ongeveer €10,-) verdelen over het vrouwelijke schoon.

Wie besloot te delen, kreeg een verdriedubbeling van zijn geld. De mannen kregen te horen dat de vrouwen zelf konden bepalen of ze het gegeven geld zouden delen of voor zichzelf hielden. Wat ze niet wisten was dat de vrouwen op voorhand al beslist hadden de mannen te misleiden.

Uit de resultaten blijkt dat het buikgevoel van mannen onder invloed van minocycline weinig tot geen invloed ondervond van de aantrekkelijkheid en verleidingskracht van de dames. Bij de placebogroep steeg het vertrouwen in de vrouwen daarentegen alleen maar naarmate ze hen mooier vonden.

“In films winnen vrouwelijke spionnen ook steeds het vertrouwen van de man door hun fysieke aantrekkelijkheid uit te spelen. De mannelijke tegenspeler vermoedt meestal wel dat ze een spion is, maar belandt toch in haar amoureuze val, ondanks zijn zorgen over ze wel echt betrouwbaar is.”

Hier zit een evolutionaire reden achter. Het overstelpen van mooie vrouwen met dure dingen vergroot natuurlijk ook de kans op een aantrekkelijk nageslacht.

Lees ook:‘Knuffelhormoon’ oxytocine zorgt voor liefde zonder roze bril
Lees ook:De mazzel van mooie mensen
Lees ook:‘t Is recessie, dus zuinige vrouwen zijn weer sexy
Lees ook:Vrouwen willen een man die glimlacht tijdens de eerste ontmoeting
Lees ook:Met een echte vriend deel je lief, leed en lottowinst

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>