Schaam je niet voor je (verse) zweet!

maria-kirilenko-sweatingDat eeuwige gezeur met deodorants en angst om te stinken. Ja dat was wellicht 100 jaar geleden het geval.

Maarwanneer een gezond mens van vandaag dagelijks onder de douche gaat, stinkt zijn verse zweet echt niet.

Ergo: vrouwen zijn dol op net ‘getapt’ mannenzweet en ook de eigen lijflucht van vrouwen speelt een belangrijke rol in het al dan niet aantrekkelijk bevonden worden.

Maar wat denk je wat? 1 op de 3 Nederlanders schaamt zich als hij of zij zweet en de helft gaat niet de deur uit zonder deodorant………

Dat blijkt uit een enquête van GezondheidsNet.nl.

Zweet stinkt volgens bijna de helft van de ondervraagden. De meeste vinden daarbij het zweet van anderen minder fris ruiken, dan dat van zich zelf.

Toch zullen we iemand in onze omgeving er niet zo snel op wijzen dat hij stinkt. Slechts 3% geeft aan dit wel te doen. De partner is een ander verhaal: die vertellen we het wel.

80% van de Nederlanders gebruikt deodorant: meestal 1x per dag. Na de deodorant is de antitranspirant het meest gebruikte middel.

‘s Ochtends bij het opstaan of na het douchen zijn de momenten waarop we het meest fanatiek rollen of sprayen. Ook voor een belangrijke afspraak of na het sporten word de deodorant vaak gebruikt. 1 op de 3 controleert daarnaast regelmatig of ze nog okselfris ruiken.

Nogmaals: de aller aller aller beste preventiemaatregelen zijn: ‘s ochtends voor je weggaat douchen en vooral ook je tanden en gehele mond reinigen.

Deo die aangebracht wordt op een schone huid kan z’n werk doen. Deo die daarentegen op een al wat zwetende huid wordt aangebracht, maakt het stinken er alleen maar erger op.

Als iemand echt naar zweet stinkt is dat oud zweet. Dat betekent dat hij of zij niet dagelijks doucht of dat zijn of haar kleding niet op tijd in de wasmand is gegeooid.

Spuit dus op schone lichamen niet teveel, want daarmee verstoor je de feromonenwerking van aantrekkingskrachten en lusten!

Lees ook:Vrouwen vrezen zweet-sessies
Lees ook:Vrouwen ruiken het als mannen seks willen
Lees ook:Angstzweet doet vrouwen de das om
Lees ook:Onder de douche zijn mannen ware Willy Wortels!
Lees ook:Stinkende mannen zijn een no-go area voor vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>