Stinkende mannen zijn een no-go area voor vrouwen

Man ToothBrush

Hoewel geur een belangrijke rol speelt in aantrekkelijkheid, is slechte persoonlijke hygiëne voor vrouwen een ware afknapper. Bijna 20% heeft om die reden weleens een relatie verbroken, blijkt uit het onderzoek ‘Hygiene Matters’ uit 2016 van SCA onder 12.000 respondenten uit 12 landen.

De Nederlandse man schat zichzelf ook al niet hoog in als het gaat om persoonlijke hygiëne. 31% van hen vindt dat hij, binnen zijn gezin of familie, de meeste aandacht heeft voor persoonlijke verzorging. Voor de vrouwen ligt dit op 51%. In de meeste Europese landen vinden de vrouwen zichzelf schoner dan de man in huis. Behalve in Spanje, daar zijn de rollen omgedraaid en noemt 63% van de mannen zichzelf de meest hygiënische persoon, tegenover 41% van de vrouwen.

TIPS
* Je dient je handen 15 tot 20 seconden lang met water en zeep te wassen. Ongewassen handen kunnen zorgen voor besmetting met allerlei ziekmakende bacteriën en virussen. Zorg dat je je handen goed afdroogt met een schone doek of papier, anders is het alsnog zinloos.

* Voor het wassen van haar van een gemiddelde lengte heb je een hoeveelheid shampoo nodig ter grootte van een euromunt.

* Bij de verzorging van de oren is het uit den boze om de gehoorgang zelf schoon te maken. Hierdoor prop je het vuil alleen maar verder naar binnen. De buitenkant, de schelp, mag je wel onder handen nemen. Hiervoor kun je gewoon een vochtig washandje gebruiken, of met je vingers je oren met lauw water schoonspoelen onder de douche.

* Elke dag douchen is OK, mits je het snel doet en daarbij overwegend lauw of lauwwarm water gebruikt. Water heeft een neutrale pH-waarde en droogt de huid minder uit dan zeep.

Lees ook:Single mannen trekken echt niet elke dag een schone onderbroek aan
Lees ook:Er zijn meer vieze mannen dan vieze vrouwen!
Lees ook:Psychologie van plassen en handen wassen (m/v)
Lees ook:Buiten de pot pissers: een schoon lijf, maar ook een schoon geweten?
Lees ook:Vrouwen, trouw een MKB’er: da’s een aanpakker in- en buitenshuis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>