Baardmannen scoren niet bij vrouwen, maar wel bij mannen

Vrouwen vinden mannen met baarden niét aantrekkelijk.

Toch is er ook goed nieuws voor mannen die houden van de gezichtsbeharing, want een baard dwingt respect af.

Vooral bij andere mannen……..

Het laten groeien van een baard is een voorrecht voor mannen, wat velen van hen dan ook doen. Denk maar aan celebrities zoals Brad Pitt, Johnny Depp en David Beckham.

Volgens één wetenschappelijke uitleg is het bedoeld om hun tere huid te beschermen tegen de zon, terwijl een andere stelt dat een baard de kaak beschermt bij het vechten.

Verder wordt een baard door sommigen ook gezien als een teken van een sterk immuunsysteem. Die theorie stelt dat ziektedragende parasieten welig tieren in lichaamshaar. Een man die dus een baard kan dragen zonder ziek te worden, moet extra gezond zijn.

Maar hoewel vrouwen zich normaal aangetrokken voelen tot sterke, gezonde mannen, geldt dat blijkbaar niet voor mannen met baarden. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers uit Nieuw-Zeeland en Canada.

Zij fotografeerden 19 mannen met een volle baard, met een gewone en een boze blik. Nadien werden de baarden afgeschoren en werden er opnieuw foto’s gemaakt.

Vervolgens werden de foto’s getoond aan meer dan 200 vrouwen uit Samoa en Nieuw-Zeeland, die de mannen beoordeelden op aantrekkelijkheid. Al snel werd duidelijk dat de meeste vrouwen de gladgeschoren look verkozen.

Wanneer andere mannen naar hun mening gevraagd werden, zeiden ze dat de mannen met baard er ouder en bozer uitzagen.

Lees ook:Heren, scheren met die hap: vrouwen hebben het wel gehad met baarden!
Lees ook:Vrouwen van nu vinden de man met baard verukkuluk
Lees ook:Stoppelbaardjes verreweg favoriet bij de vrouwen
Lees ook:Baarden Porno
Lees ook:Gefeliciteerd, u heeft zojuist een lesbiënne gebaard!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>