Opnieuw een internetgeliefde in Kameroen ‘zomaar’ overleden

DangersInternetDatingDe doodsoorzaak van Brigitte André, een 56-jarige vrouw uit het Belgische Namen die woensdag in Kameroen overleed, zal zeer moeilijk te achterhalen zijn.

De familie van het slachtoffer denkt dat haar internetbruidegom iets met haar plotse dood te maken heeft.

Zij vermoeden vergiftiging……..

Dat meldt de Vlaamse krant ‘Het Belang Van Limburg’.

Volgens Buitenlandse Zaken zal het zeer moeilijk worden om de zaak van vergiftiging te onderzoeken, omdat haar lichaam in Kameroen al met formol behandeld is.

Brigitte overleed in Kribi, een kustplaats op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Yaoundé. De Kameroense echtgenot Emmanuel bracht de broer van het slachtoffer op de hoogte en die verwittigde op zijn beurt Buitenlandse Zaken in Brussel.

Het is al de zoveelste Belg die in het Afrikaanse land onder verdachte omstandigheden overlijdt. Ook BuZa erkent dat patroon en past het reisadvies aan. Belgen die naar Kameroen reizen, moeten alert zijn.

Het is overigens de eerste keer dat er een vrouw die via het internet een Kameroenese man leerde kennen, onverwacht overlijdt. Tussen 2005 en 2013 waren er wel al 15 sterfgevallen van mannen met Kameroenese internetbruiden.

Brigitte André had de jongere Emmanuel in 2008 op internet ontmoet. Ze trouwden 2 jaar later in Kameroen, maar het huwelijk werd in België niet erkend. De man kon met haar geld een cybercafé opstarten en Brigitte André bezocht haar echtgenoot zo’n 3 maanden per jaar.

De laatste maanden zat er klad in hun relatie. Ze ontdekte dat hij zich op datingsites nog immer als vrijgezel voorstelde. Toch vertrok ze eind november voor een verblijf in Kameroen.

Volgens Emmanuel stierf ze in het ziekenhuis aan koorts en diabetes, hoewel ze daar helemaal niet aan leed. Aan haar beste vriendin had Brigitte kort daarvoor laten weten per telefoon dat het niet goed liep tussen hen.

Het federaal parket voert een onderzoek naar een tiental andere verdachte sterfgevallen van Belgen in Kameroen. Maar omdat de slachtoffers vaak snel gecremeerd werden, is onderzoek op lichamen onmogelijk.

De zender RTBF toonde enkele weken geleden een reportage ’16 huwelijken, 14 begrafenissen’ over de vreemde gebeurtenissen met ~vooral Franstalige Belgen~ in het West-Afrikaans land.

Lees ook:Minstens 10 Belgen vermoord door internetbruiden uit Kameroen
Lees ook:De Wageningse gifmoord: loverboy en slachtoffer van boven de 50
Lees ook:Het Israëlische schijnhuwelijk van topmodel Bar Rafaëli
Lees ook:Koosnaampjes niet bijster origineel
Lees ook:Single Braziliaanse vrouwen missen de ‘gringo’s’ nou al

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>