Als vrouwen eerste initiatief nemen op datingsites scoren ze leukere mannen

Vrouwen vragen mannen net zo gemakkelijk voor een date als andersom, bleek recent uit onderzoek.

Echter: op datingsites laten vrouwen het initiatief meestal over aan de mannen. Dat zouden ze beter niet kunnen doen…….

Als vrouwen de eesret stap zetten, verhoogt dit de kans op antwoord al met 2,5 keer, blijkt o.a. onderzoek van OkCupid. Laat dus online de ‘hard to get’-houding varen!

Vrouwelijke gebruikers van OKCupid sturen gemiddeld 3 tot 4 eerste berichtjes naar het andere geslacht, terwijl mannelijke surfers 9 tot 15 keer de eerste stap zetten. Vrouwen van alle leeftijden blijken een meer afwachtende houding aan te nemen op datingsites.

Een theorie is dat jonge vrouwen het niet moeilijk hebben om iemand met een swipe te tonen dat ze interesse hebben, maar een eerste berichtje sturen blijft toch moeilijk.

Maar degenen die dit toch waagden, gingen ook op date met manen die 6,6% hoger scoren qua aantrekkelijkheid dan wanneer ze een potentiële partner koos uit de berichtjes die ze zelf had ontvangen. De marktwaarde van de mannen werd beoordeeld op basis van zijn looks, de reacties op zijn foto’s en zijn profiel.

“Als vrouwen het beste uit hun inbox kiezen, eindigen ze met een minder aantrekkelijke date. Omdat erg weinig vrouwen als eerste de stap zetten, vallen deze singles ook meer op”, besluit topvrouw bij OkCupid Jimena Almendares.

Lees ook:Sms’en na de date: veel gezwoeg en veel gezweet!
Lees ook:Mannen (tong)zoenen eerder op eerste date dan vrouwen, maar ‘t moet niet te lang uitblijven
Lees ook:Roem erotiseert: de beste koekenbakker van Nederland krijgt huwelijksaanzoeken
Lees ook:Ga bij het daten vooral wijdbeens staan!
Lees ook:Dit vertellen vrouwen niet aan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>