Mannen, lul tijdens een eerste date niet over je werk!

Dating gifWaarover praat je en waarover zwijg je tijdens een eerste date?

We hebben het er al vaker over gehad bij relatie.blog en je exen zijn sowieso een ‘no go area’. Zowel voor mannen als vrouwen.

Voor de rest hoeven vrouwen zich minder druk te maken over eventuele afknappers aan de andere zijde van het tafeltje dan de mannen.

En wat die laatsten betreft: luister en huiver……

Maar dan wel letterlijk.

Mannen kunnen beter niet over hun werk beginnen en de beste tactiek is gewoon om aandachtig naar haar te luisteren, blijkt uit een onderzoek aan Stanford University uit een analyse van 1000 speed-dates.

De 4 minuten-gesprekken werden telkens opgenomen en de mannen en vrouwen beoordeelden elke persoon achteraf op een schaal van 1 tot 10 over hoe ongemakkelijk, vriendelijk, flirterig en assertief iemand overkwam.

Aan het einde van de avond kreeg iedereen de vraag wie ze graag nog eens zouden terugzien en daaruit kon heel wat worden afgeleid.

“We veronderstelden dat mannen vooral over zichzelf zouden praten en we waren verrast toen we ontdekten dat dit stereotype niet waar is. Bij succesvolle dates spreken vrouwen meer over zichzelf en gebruiken het woord ‘ik’ vaker. Mannen praatten juist meer over haar en gebruikten het woordje ‘jij’ dus meer”, aldus Dan Jurafsky, professor Linguïstiek en Computerwetenschappen.

Wanneer het op speed-daten aankomt zijn vrouwen de beslissers. Terwijl de mannen over het algemeen met alle vrouwen opnieuw wilden afspreken, zijn vrouwen kieskeuriger. De bal ligt dan ook bij hen.

De sleutel tot succes lijkt vooral de vrouw toe te laten over zichzelf te praten en ~jawel~ haar ook gepast te onderbreken.

“Mannen interrumpeerden vaak. We dachten dat dit als onbeleefd ervaren zou worden, maar dat was dus niet het geval. Ze onderbraken een vrouw en zeiden dan ‘oh, dat is mij ook weleens overkomen’, wat  vrouwen interpreteerden als een teken van engagement”, aldus Jurafsky.

Vrouwen lijken vooral onder de indruk van mannen die naar hen luisteren en hun empathie, dan wel sympathie tonen. De grote spelbreker in een gesprek is wanneer mannen over hun werk beginnnen of niet goed weten hoe zich te gedragen.

Volgens Jurafsky zijn de bevindingen ook van toepassing op andere vormen van daten. “Goed kunnen luisteren, lijkt over het algemeen een gewilde eigenschap voor mannen”, voegt hij eraan toe.

Lees ook:Dames: hij wil het liefst een wijf dat niet zeikt
Lees ook:Irritaties
Lees ook:Het voorspel van de seks begint al aan het ontbijt!
Lees ook:Bier en andere smaakmakers tijdens een eerste date
Lees ook:Hoe het perfecte leventje er uitziet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>