Vrouwen ontmoeten op hun date graag een gentleman

Ja heren, ik hoor u in gedachten alweer mopperen: ‘die vrouwen willen ook zooo veel’.

Maar vergeef het ons even, ik ben slechts de boodschapper en morgen is het Internationale Vrouwendag.

Op een eerste date willen Nederlandse vrouwen dat de man een luisterend oor biedt en dat zij de deur voor hen openhouden.

Ook waarderen vrouwen het als zij worden voorgesteld aan vrienden. Oftewel, de meerderheid van de vrouwen hunkert naar hoffelijk gedrag bij de man.

Dat blijkt uit onderzoek van een landelijke datingsite onder 1500 singles, uitgevoerd door TNS.

Dat een galante heer op prijs gesteld wordt blijkt wel uit het feit dat meer dan tweederde een romantische houding tijdens een (eerste) date erg waardeert.

Zo stelt zelfs 93% van de single vrouwen het op prijs wanneer hun date hoffelijk gedrag laat zien. Naar haar luisteren zonder te onderbreken vinden zij het belangrijkste (48%), gevolgd door haar voorstellen bij het tegenkomen van een kennis (42%) en de deur openhouden (33%).

Volgens Chiara Bijl, onafhankelijk psychotherapeut en specialist op het gebied van liefde en relaties, heeft dit ermee te maken dat vrouwen een partner zoeken die ze het gevoel geeft dat zij echt de moeite waard zijn.

Hoffelijkheid betekent volgens de ondervraagde vrouwen ook dat de man de kosten voor de rekening op zich neemt (op de 5e plaats met 30%), terwijl 56% deze liever deelt en slechts 1% het liefste alles zelf betaalt.

Op nummer 4 staat het voorrijden van de auto bij slecht weer (31%).

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek juist dat een hoffelijke man tegenwoordig als verdacht wordt gezien, daar dit niet meer gebruikelijk is. Wat te doen heren? In de eerste plaats altijd uzelf blijven, maar een gouden randje in de vorm van uw verschijning en gedrag kan zeker geen kwaad.

En o ja: Vrouwendag is geen Moederdag of zoiets. Dus geen bossie bloemen s.v.p. Vrouwen vieren die de gelijkwaardigheid met mannen. Niet de gelijkaardigheid. Let op de W.

Wat dan wel? Een goed gesprek onder een goed glas wijn, als zij tenminste niet weg is om met haar vriendinnen deze dag te beleven. In dat geval: laat het huis blinken en zet de bloemen gewoon in de vazen!

Lees ook:De moderne vrouw houdt wel van een ouderwets hoffelijke man
Lees ook:Vrouwen nemen op een eerste date zakmes of pepperspray mee
Lees ook:Datingtips uit de oude doos: de jaren ’40
Lees ook:Hoogopgeleide singles vinden goede manieren sexy
Lees ook:Seks op eerste date? Een kwart van nederlanders doet het!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>