Chinese vrouwen willen het liefst een ambtenaar trouwen

Bij ons staat het beroep van ambtenaar garant voor heel veel moppen en het is ook niet direct iets waar bij westerse vrouwen het hart sneller van gaat slaan.

Maar wel bij de Chinese vrouwen. Ambtenaren staan met stip op 1 als gewenste partners. Andersom dromen Chinese mannen van een vrouw die lerares is……..

Dat is de conclusie van een enquête van de Chinese datingsite Zhenai.com. (珍爱网-提供专业红娘服务的相亲征婚网站.不是交友网)

De onderzoekers merken op dat de meeste vrouwelijke gebruikers van de datingsite een man willen met een stabiele baan en een hoog inkomen. Daarbij werden ambtenaren hoger gerangschikt dan ondernemers of directieleden uit de financiële sector.

Omgekeerd bleken mannen vooral geïnteresseerd in een combinatie van uiterlijk en talent en een stabiele carrière. Li Song, oprichter van Zhenai.com, merkt echter op dat de beroepen in China nog altijd rechtstreeks een impact hebben op de kwaliteit van het huwelijk en het gezinsleven.

“Mannen die zich op hun professionele carrière richten en vrouwen die zich op het thuisfront focussen, vormen in China nog altijd de meest traditionele en stabiele combinatie om een gezinsleven op te bouwen,” merkt hij op.

Uit de lijst blijkt verder dat Chinese vrouwen na ambtenaren, ondernemers en directieleden van financiële bedrijven ook geïnteresseerd zijn in leerkrachten, werknemers van technologie-bedrijven, freelancers, militairen, ingenieurs, managers en artsen.

Andersom wordt de vrouwelijke leerkracht in de wenslijst van de Chinese mannen gevolgd door freelancers, werkneemsters van technologie-bedrijven, onderneemsters, vrouwen uit de financiële sector, verpleegsters, reclame- en marketingvrouwen, artsen, ambtenaren en stewardessen.

Lees ook:Westerse man is ‘uit’ in China
Lees ook:China helpt haar vrijgezelle ambtenaren aan een partner
Lees ook:Succes is volgens vrouwen een mooie relatie en een dito banksaldo
Lees ook:Vaders en moeders in China scheiden nu massaal na eindexamen van hun kind
Lees ook:Liefdesbrieven worden in China pas 7 jaar later bezorgd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>