Hoogopgeleide vrouwen noodgedwongen aan het ‘downdaten’

We hebben het hier bij relatie.blog regelmatig over: in de steden is een vrouwenoverschot.

Aan de basis daarvan ligt dat er op dit moment ruim meer vrouwen studeren dan mannen.

Er komen dus steeds meer vrouwen met een titel en voor hen is niet allemaal ook een hoogopgeleide man beschikbaar.

Tegen de tijd dat zij 30 jaar op haar teller heeft staan, beginnen ~oneerbiedig gezegd~ haar eierstokken te rammelen en zal de hoogopgeleide vrouw noodgedwongen moeten gaan downdaten……..

Wordt ons land daardoor een luilekkerland voor jonge, hoogopgeleide mannen? Waar de heren met titels het voor het uitkiezen hebben met die overvloed aan gewillige en toegeeflijke dames?

“Reken daar niet al te veel op”, zegt Jan Latten, hoofddemograaf bij het Centraal Bureau Statistiek, in het NRC. “Stel: je geniet als jonge man van gratis seks omdat je op een leuke avond een nieuwe onenightstand verovert of via internet een gescheiden vrouw weet gek te maken, hoe moet dat verder met je als je 40 of 50 wordt en niet over de nodige kwaliteiten beschikt? Dan ben je nog steeds aan het daten, maar zijn er geen vrouwen meer die daar in trappen: die zijn allang overgestapt op de werkende, zorgende vaderfiguur die gezellig bij hen op de bank zit.”

De zorgeloze, mannelijke, datende vrijgezel blijft over, voorspelt Latten. “Niemand die naar je omkijkt, geen kinderen, geen partner, de fles blijft over, althans dat risico loop je. Jasperina de Jong zong er vroeger al over: uiteindelijk is er alleen een hondje dat je nodig heeft. Maar ja, de natuur heeft dat toch weer geregeld: gemiddeld gaan mannen zonder partner 4 jaar eerder dood. Dan tellen seksuele mores niet meer.”

Deze kwestie is vandaag dus het thema van de opiniebijlage van NRC Handelsblad. 6500 woorden aan beschouwingen. Naast demograaf Jan Latten komen aan het woord: allerlei journalisten in de leeftijd van 20 tot 30 jaar, evolutionair sociaal-psycholoog Bram Buunk, etiquettedeskundige Beatrijs Ritsema, een studente aan de UvA en oud Rusland-correspondent Hubert Smeets, die weet hoe de mores veranderen als een groot aantal mannen op het slagveld het leven laat.

Lees ook:Slimme single vrouwen openen de jacht op tweedehands mannen
Lees ook:Nieuw fenomeen: super-koppels
Lees ook:In de stad is een overschot aan vrouwen; op het platteland juist aan mannen
Lees ook:Dames: downdaten is ok, mits het maar 1 treetje is
Lees ook:Wil je een carriere? Trouw er dan eentje!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoogopgeleide vrouwen noodgedwongen aan het ‘downdaten’

  1. Pingback: Hoogopgeleide vrouwen die ‘overschieten’: zijn het bitches of vermomde bambi’s? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>