In Twente en de Achterhoek is een mannenoverschot

Daar waar ze vooral in de universiteitsstad Utrecht te maken hebben met een vrouwenoverschot ~het barst er van de Bridget Jonesen~ is er in het oosten van het land het omgekeerde aan de hand.

Achterhoekse en Twentse mannen hebben moeite ‘om aan de vrouw’ te komen………

De jonge vrouwen in deze regio’s daarentegen hebben mannen voor het uitzoeken, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In de Achterhoek zijn op elke 100 mannen tussen de 18 en 29 jaar nu 85 tot 91 vrouwen. In Enschede moeten 100 mannelijke 20′ers het stellen met slechts 83 vrouwen. Dat laatste komt door de aanwezigheid van de Technische Universiteit Twente, die meer mannen dan vrouwen naar de stad lokt.

Het mannenoverschot in de regio wordt volgens het CBS vooral veroorzaakt doordat meer jongere vrouwen dan mannen wegtrekken en gaan studeren in universiteitssteden elders.

“Het opleidingssucces van vrouwen manifesteert zich dus ook in een herverdeling van jonge vrouwen over het land. De mannen die qua opleiding minder succesvol zijn blijven vaker achter op het platteland.”

Daardoor zijn er in steden als Utrecht nu op 10o mannen al 107 vrouwen. De oplossing ligt voor de hand: single dames uit Utrecht en single mannen uit het Saksiche deel van het land moeten elkaar halverwege tegemoet komen!

Lees ook:Waarom de rokjes van de Amsterdamse meisjes steeds korter worden
Lees ook:In de stad is een overschot aan vrouwen; op het platteland juist aan mannen
Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen die ‘overschieten’: bitches of vermomde bambi’s?
Lees ook:Het is weer ‘bon ton’ om de grote stad te verlaten
Lees ook:We moeten maar wennen aan de oude bok met het groene blaadje!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “In Twente en de Achterhoek is een mannenoverschot

  1. Pingback: Nicolette Kluijver gaat 'Vrouw Zoekt Boer' doen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>