Speeddaten for the love of science

De Spits van vandaag vertelt over een onderzoek in planning waarbij 600 mannen en vrouwen tussen de 25 en 40 jaar een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de wetenschap.

Zij kunnen namelijk meedoen aan een speeddate in het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem………….

Ten tijde van de speeddate word je geobserveerd door psycholoog Geertjan Overbeek. Hij zal voornamelijk op lichaamstaal letten om die later te analyseren. Hij wil namelijk graag weten waarom partners in eerste instantie voor elkaar kiezen. Hij hoopt dat jou speeddate factoren openbaart waardoor jij spontaan voor een ander kiest of juist afwijst.

Niet alleen lichaamstaal wordt geanalyseerd, ook de gesprekken worden gefilmd en gefotografeerd. Het uiteindelijke doel is: erachter komen of wetenschappelijk onderbouwd gedrag zoals glimlachen en oogcontact ook daadwerkelijk tot een afspraakje leidt (theorie 1), of dat iemand toch onbewust voor die sterke man of die vruchtbare vrouw kiest (theorie 2).

Nou, ik ben in ieder geval benieuwd. Dus als iemand zich aanmeldt via www.matchmakersdating.nl, zouden wij van het blog het reuze fijn vinden als je je ervaringen wilt delen.

En welke theorie zal zegevieren? Ik hoop theorie 1, maar wie weet…

Lees ook:De eerste 12 minuten van de eerste date zijn cruciaal
Lees ook:Een echte glimlach: daar kan geen photoshop of filter tegenop!
Lees ook:Hillary Duff laat zich filmen tijdens Tinder-afspraken
Lees ook:Geforceerde glimlach :-) verpest je humeur! :-(
Lees ook:Knuffelhormoon bestáát en werkt ook nog

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Speeddaten for the love of science

  1. Laslo

    Is zo’n onderzoek niet al tig keer gedaan of is het enige verschil het speeddaten? Wat zal over een tijdje het volgende onderzoek zijn: slowdaten als reactie op speeddaten en of een slome glimlach wel of niet dat was wat henkie en annie samenbracht?

      /   Reply  / 
  2. Manet

    Nou, ik kan je zeggen dat ik wel eens ge-speeddate heb en heb toen zelf ook heel erg gelet op lichaamstaal van diegene die tegenover me zat. Ik kon daaruit goed opmaken wat hij dacht en ik kan je zeggen, mijn betoog over de Franse literatuur, deed hem nou niet bepaald in vuur en vlam staan, maar die hield ik natuurlijk voor een reden. De speeddater naast hem zag er heel wat aantrekkelijker uit, dus ik moest diegene die op dat moment t.o mij zat zo snel mogelijk dumpen :-)

      /   Reply  / 
  3. stefaan

    In België hebben ze net een nieuw bedrijfje opgericht dat speeddating aanbiedt en een gratis workshop lichaamstaal aanbiedt…

    Kunnen we meteen zien of het wel klopt wat ze zeggen in de workshop :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>