Ook Zuid Korea wil mensen aan het ‘kindertjes maken’ krijgen

AnneGeddes_Wallpaper1024_168Denemarken, China en Japan gingen Zuid Korea al voor. Maar ook dit Aziatische land kampt met een geboorteprobleem.

Er moet meer romantiek in de mensen geblazen worden en die taak neemt de overheid serieus……

Zo komt er een campagne die het huwelijk aanprijst. Gemeenten moeten avonden gaan organiseren waarop singles elkaar kunnen ontmoeten.

Voorts zouden jonge stellen voorrang moeten krijgen bij huisvesting en komen er meer vergoedingen voor mensen die een vruchtbaarheidsbehandeling moeten ondergaan.

Zuid-Korea hoort bij de 3 meest vergrijzende landen. Gemiddeld krijgen vrouwen er 1,2 kinderen. Volgens de Wereldbank is dat aantal alleen in Hongkong en Macao nog lager. In Nederland kregen vrouwen vorig jaar gemiddeld 1,7 kinderen.

Als de overheid er niet in slaagt de Zuid-Koreanen te verleiden meer kindertjes te maken, kan dat verregaande gevolgen hebben voor de economie. De regering wil dat het gemiddeld aantal kinderen over 5 jaar op 1,5 ligt. In 2045 moet het gemiddelde zelfs op 2,1 staan.

Lees ook:Wereldwijd worden vrouwen 5 jaar ouder dan mannen
Lees ook:Grote gezinnen zijn niet groen
Lees ook:Aantal Nederlandse baby’s bijna op crisisniveau
Lees ook:Stel je echtscheiding uit tot de jongste 18 is
Lees ook:Japan verleidt jonge mensen met speelbaby tot het maken van een ‘echte’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>