Waarom mannen een scheiding nooit helemaal te boven komen

DivorceSereWe kennen de cliché’s uit romkoms en series zoals ‘Divorce’.

Vrouwen gaan na een relatiebreuk eindeloos zitten lullen, janken en zwelgen met elkaar, terwijl mannen eerder mopperen, cynisch worden en veel naar het café gaan om zogenaamd ‘heel erg blij achter de meiden aan te gaan’.

Volgens relatiedeskundigen voelt het einde van een relatie echter hetzelfde aan voor mannen als voor vrouwen, maar verwerken ze op het een andere manier.

Zo zouden mannen sneller de vastgekoekte pleister van hun been trekken, terwijl vrouwen het traag en voorzichtig doen.

Mannen brengen sneller orde op zaken: ze focussen zich op het werk of spreken af met vrienden, terwijl vrouwen het einde van de relatie langer analyseren en wat bij de pakken neer blijven zitten.

Toch blijkt de snelle aanpak van de mannen niet voordeliger te werken

Mannen weten dat een scheiding pijn doet, maar negeren vaker hun gevoelens. Ze willen het hoofdstuk afsluiten en doen dat door het ‘zwarte gat’ te vullen met activiteiten en werk. Volgens de onderzoekers is dit dus niet de beste manier. Ze verwerken het einde nooit helemaal, waardoor het toch lang kan aanslepen.

Als experts geven ze dan ook een ‘handleiding’ over hoe je het best een relatiebreuk aanpakt. Als eerste moet je stoppen met jezelf de schuld te geven en negatieve gedachten uit je hoofd bannen. Ga om met mensen die je gevoelens begrijpen en bekijk de situatie vanuit het standpunt van een buitenstaander.

Dit helpt vaak om de breuk een plaats te geven en ‘fouten’ te analyseren. En maak opnieuw plezier in het leven, al gaat dit in het begin misschien nog wat geforceerd. Spreek af met vrienden, denk weer wat meer aan jezelf, ga naar de kapper en koop een nieuwe outfit.

Hoewel dit allemaal heel makkelijk klinkt, is het in realiteit toch wat pijnlijker. Je mag jezelf heus wat tijd gunnen en natuurlijk verwerkt iedereen een relatiebreuk op zijn of haar eigen manier.

Maar feit is dat vrouwen op een gegeven moment uitgehuild en klaar zijn en mannen soms jaren nadien in een dronken bui (want: remmen los) hun ex gaan bellen, appen of mailen.

Lees ook:Mannen zeggen het sneller dan vrouwen
Lees ook:Mannen zeggen sneller ‘ik hou van jou’ dan vrouwen
Lees ook:Mannen zijn sneller verliefd dan vrouwen
Lees ook:Een gelukkige relatie is een ramp voor je figuur!
Lees ook:Na het overspel…

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>