Een gebroken hart is vandaag de dag pijnlijker dan vroeger

Woman with a broken heartDoor foto’s en berichten die blijven hangen op sociale media worden we nog regelmatig aan stukgelopen relaties herinnerd.

Vroeger was het een kwestie van de foto’s verscheuren en de liefdesbrieven verbranden, zo eenvoudig gaat het tegenwoordig niet meer.

Door de omvang van websites zoals Facebook is het tegenwoordig haast onbegonnen werk.

Daardoor is een gebroken hart nu nog pijnlijker dan voor het digitale tijdperk…….

Psychologen van de Universiteit in Santa Cruz, Californië interviewden 24 mensen tussen de 19 en 34 jaar en vroegen hen naar de verwerking van een stukgelopen relatie.

Hieruit bleek dat de meesten moeite hebben met het opzoeken van alle dingen die ze aan hun ex-geliefde doen denken. Dit betekent dat sommigen ervoor kiezen om gewoon alle foto’s en berichten te laten staan en dat anderen systematisch aan de slag gaan om alles te verwijderen.

De helft gaf aan dat ze alle digitale sporen van de relatie wisten, 8 verwijderden helemaal niets en 4 mensen verwijderden selectief.

De gebroken harten die alles behielden, deden er gemiddeld langer over om te herstellen, maar degenen die alle sporen uitwisten, hadden daar later vaak weer spijt van.

Lees ook:En boem, weg is die ex, ook uit je digitale leven
Lees ook:Vrouwen zijn hun mobieltje vaker kwijt, mannen spoelen em door de plee
Lees ook:O wat ben je mooi! (met photoshop)
Lees ook:Zorg dat je de EHBO-trommel voor een gebroken hart in huis hebt!
Lees ook:Wat kleffe Facebook-berichten over je relatie zeggen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>