Echtscheiding: de man zoekt verder, terwijl de vrouw zichzelf vindt. Deel II

Er zijn grote verschillen waarop mannen en vrouwen met echtscheiding omgaan.

Zo worden 7 van de 10 scheidingen door haar aangevraagd, maar gaan mannen veel sneller weer opnieuw aan een relatie.

In september schreven we hier bij relatie.blog al dat het opvallend is dat de man ‘verder zoekt, terwijl de vrouw vooral zichzelf vindt‘……..

Hoe groot de verschillen tussen de scheidende Mars & Venus zijn, blijkt nu uit een Brits onderzoek onder 2000 gescheiden mensen, naar aanleiding van de DVD release van de romantische komedie ‘Crazy, Stupid, Love’.

Zo zou maar liefst 47% van de mannen zo snel mogelijk opnieuw willen trouwen, ten opzichte van maar 22% van de vrouwen. Bovendien doen mannen ook veel meer moeite om een nieuwe partner te vinden:

42% van hen is bereid om de hulp in te roepen van een professionele relatie-adviseur. Ze hopen dat het hen vlotter in contact doet komen met nieuwe huwelijkskandidates. Bij vrouwen is maar 1 op de 5 bereid om professionele hulp te zoeken bij het daten.

Voorts geven meer gescheiden mannen toe dat ze hun profiel op een datingwebsite plaatsten snel na de breuk: 31% probeert om via internet een nieuw geluk te vinden, ten opzichte van 19% van de vrouwen.

“Daten is een moeilijk spel, zeker voor mensen die het al jaren niet meer gedaan hebben”, aldus datingexperte Mini Lane. “Mannen zijn onzeker en daarom sneller bereid om professionele hulp in te roepen. Noodzakelijk is dat echter niet. Het belangrijkste is dat je openstaat voor een nieuwe liefde en dat lijkt bij mannen dus vaker het geval.”

Gescheiden vrouwen pikken de draad in het dagelijks leven wel weer makkelijker op, terwijl ze er financieel vaak slechter voorstaan dan hun exen.

Lees ook:Vrouwen blijven na scheiding langer single dan mannen
Lees ook:De meesten zoeken binnen een jaar na scheiding een nieuwe schouder!
Lees ook:Scheiding verkleint kans op nieuwe relatie
Lees ook:Merendeel vrouwen verwacht dat prins op witte paard voorbij komt galopperen
Lees ook:Hou je ook nog van mij wanneer ik oud en grijs ben?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Echtscheiding: de man zoekt verder, terwijl de vrouw zichzelf vindt. Deel II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>