Vrouwen worden dikker van trouwen, mannen van scheiden

Al eerder schreven we hier over het feit dat getrouwde mensen dik worden en dat partners vaak elkaars slechte gewoontes overnemen.

Maar over het geheel genomen werd het huwelijk als gezond gezien. Sterker nog: singles sterven eerder.

Zowel een huwelijk als een echtscheiding zijn beslissingen die ingrijpen in een mensenleven.

Wat betreft eetgewoontes en het daarbij gepaard gaande gewicht in de V.S.: vrouwen worden dik van trouwen en mannen komen juist aan na het scheiden……….

Amerikaanse wetenschappers van Ohio State University namen het gewicht van 10.071 mensen onder de loep. De onderzoekers volgden mensen van 1986 t/m 2008 en keken daarbij naar Body Mass Ïndex (BMI) en hun huwelijkse staat.

Hieruit bleek dat vooral pas getrouwde vrouwen veel aankomen in de 2 jaar na hun trouwdag, sommige zelfs tot het niveau van obesitas.

Ook als persoonlijke leefomstandigheden zoals gezondheid, eventuele zwangerschappen, arbeidsstatus en opleiding worden meegewogen, blijken zowel de getrouwde als de gescheiden mensen toch zwaarder te zijn dan vrijgezellen.

Onderzoeksleider Dmitry Tumin vertelt dat echtscheidingen bij mannen en het huwelijk bij vrouwen, kunnen leiden tot een vorm van overgewicht dat een risico voor de gezondheid vormt.

Tot de leeftijd van 30 jaar verandert er nog niet zoveel qua kilo’s, maar daarna stijgt de kans op gewichtstoename na een huwelijk of een scheiding gestaag tot het 50e levensjaar.

De impact van een scheiding of huwelijk is ook op het gewicht naarmate de leeftijd vordert groter. Waarom het verschil tussen de seksen er is, weten de onderzoekers niet precies.

Van getrouwde mannen is bekend dat ze gezonder zijn dan ongetrouwde. Veel gescheiden mannen gaan waarschijnlijk een ongezonder eten en leven.

Het is natuurlijk Amerikaans onderzoek, het land van de Big Macs en vooral: big portions. Want frappant is dat Zweeds onderzoek uit 2010 juist aantoonde dat vrouwen na een scheiding dikker worden en mannen fitter, omdat die laatste weer meer gaan bewegen in de hoop snel een nieuwe vrouw te ‘scoren’.

Lees ook:Mannen worden fitter na een scheiding. Vrouwen dikker.
Lees ook:Ruzie thuis is voor kinderen erger dan gescheiden ouders
Lees ook:Mensen die scheiden voor hun 40ste lopen daar de meeste schade aan op
Lees ook:Trouwen maakt mannen tot socialere wezens
Lees ook:Helft van gescheidenen vindt dat ze gefaald hebben

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen worden dikker van trouwen, mannen van scheiden

  1. Pingback: Van kinderen krijgen worden zowel vrouwen als mannen dik | Relatie

  2. Pingback: Getrouwde vrouwen raken vaker aan de drank, getrouwde mannen juist niet | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>