Gescheiden vaders en moeders genieten van kindloze dagen

Een van de zwaarste aspecten van een echtscheiding is de breuk van het gezin zelf.

Bij co-ouderschap je kinderen enkele dagen in de week en/of de weekenden te moeten missen, drukt je met je neus op het gegeven van het gebroken gezin. Ja toch?

Niet dan! zegt therapeute Elisabeth Joy.

Volgens haar zijn die kinderloze momenten juist een verademing voor gescheiden ouders………..

Wanneer je volop in een scheiding verwikkeld zit, is het hartverscheurend om je kinderen af te zetten bij het huis van je ex. Maar als je eenmaal de nare periode door bent en je weer wat meer respect voor elkaar krijgt, zijn die kinderloze dagen juist echte relaxpunten in het leven van een vader of moeder”, zegt Joy.

“Het zijn die momenten waarop mensen zich hervinden en weer in contact komen met zichzelf. Daardoor kunnen ze de andere week, wanneer de kinderen weer bij hen zijn, een geduldige, liefhebbende ouder zijn.”

Ook ex-paren verklaren, zij het anoniem, over de voordelen van de kinderloze tijd. Volgens sommigen zouden ze zelfs de scheiding hebben kunnen voorkomen, wanneer ze meer tijd zonder de kinderen hadden dooorgebracht.

Lees ook:Homo-vaders gaan veiliger vrijen vanwege de kinderen
Lees ook:Soms is bij elkaar blijven voor de kinderen helemaal niet zo gek!
Lees ook:Het nahuwelijk: VPRO thema-avond
Lees ook:Daten en seks verboden tijdens het scheiden
Lees ook:Helft van gescheidenen vindt dat ze gefaald hebben

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Gescheiden vaders en moeders genieten van kindloze dagen

  1. AdVader

    scheiden is per definitie levenslange kindermishandeling en oudervervreemding, scheiden is doorgaans niet kind&vader maar moeders belang, een zelfzuchtige femini$$tische ziekte, het vernietigen van normale gezinnen, de definite ‘gezin’ is in 1997 vervalst door de NGR (equality!), vaderloze-ontvaderde (lesbische) huishoudens zijn gebroken&incompleet en bijgevolg ook kinderen&vaders, na 5jr crashen 50% van de ‘expert-regelingen’ levenslang, ook bij bilocatie, ‘dames en heren’ na 10jr meer dan 85%?

      /   Reply  / 
  2. Loues

    @AbVader dat vind ik wel heel erg hard en hypocriet gesteld. Elke scheiding is anders en ieder heeft zijn of haar eigen verhaal. Er zijn inderdaad egoïstische moeders, die bij een scheiding alleen denken aan hun eigen geluk, maar het omgekeerde komt ook voor: Zelf zou ik misschien wel nooit (en anders iig jaren later) bij mijn partner zijn weggegaan als er geen kinderen in het spel waren geweest. Ik ben van nature bijzonder trouw en wilde tot het absolute uiterste gaan om mijn relatie te redden. Maar voor de kinderen was het eren ongezonde en onveilige situatie. Sterker nog: in het ziekenhuis, waar mijn jongste dochter op het bewuste moment nog verbleef ivm problemen na de geboorte, heeft men mij verteld dat ik haar nooit thuis had gekregen als ik bij haar vader was gebleven….

      /   Reply  / 
  3. AdVader

    tuurlijk mag jij vinden wat jij wilt maar niet ik ben hypocriet en schrijf het gewoon zoals het is, zonder aanziens des persoons en zonder opgediste eenzijige persoonlijke verhaaltjes om goed te praten wat fout is, kindren en vaders zijn niet bedoeld voor zieke zelfzuchtige ‘keuzes’, de pil veroorzaakt kanker en verontmenselijkt, ook het systeem en de omgeving zijn verontreinigd (gefeminiseered-gehomofiliseerd). het systeem is tot op het bot verrot om kinderen te ontouderen en met name om te ontvaderen, het vernietigen van normale gezinnen door overheidsgeweld&moedermafia i.p.v. stimuleren en faciliteren, femini$$me-samesex-atheisme vernietigen de wereld! iedere scheiding waarbij kinderen zijn betrokken is kindermishandeling en vader-gezinsvervreemding om mee te beginnen, de scheidende ouder is ongeschikt en dient paradoxaal stante pede te worden verwijderd van kind(eren) en gezin, om z.s.m. te herenigen na gedeprogrammeerd en genezen te zijn van femini$$me en-of elke andere zelfzuchtige geestesziekte dan ook.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>