Arm maar gelukkig: de gescheiden vrouw

Vrouwen komen er bij een scheiding financieel gezien niet echt bekaaid vanaf. Maar, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen (UA), vrouwen komen er emotioneel gezien wel beter vanaf………………….

De UA heeft 4000 gescheiden mensen uit allerlei landen onderzocht en het blijkt dat vrouwen zich na een scheiding emotioneel beter herstellen dan mannen. Mannen daarentegen komen er financieel gezien weer beter uit. Het inkomen van de vrouw schijnt na een scheiding vreselijk te dalen en het duurt maar liefst zes jaar voordat ze zich hiervan heeft hersteld.

Reden hiervoor is dat vrouwen over het algemeen de kinderen in huis hebben en daardoor genoodzaakt zijn parttime te werken.

Natuurlijk loont meer werken voor deze vrouwen, maar dan kunnen ze het best een hoge opleiding hebben genoten en niet gebruik hoeven maken van een dure kinderopvang.

Grappig is dat mannen na een scheiding vaker een relatie aangaan met vrouwen die financieel minder hebben en dat vrouwen met jonge kinderen na een nieuwe relatie hun inkomen met een kwart zien stijgen.

Wat heb je liever: emotioneel of financieel in orde?

Bron: medinews

Lees ook:Rijk of arm na een scheiding?
Lees ook:Mannen genieten meer van vrije tijd dan vrouwen
Lees ook:‘t Is ook crisis in alimentatie-land
Lees ook:Celebs vertekenen echtscheidingsbeeld
Lees ook:Een echt(e)scheiding: de man zoekt verder, terwijl de vrouw zichzelf vindt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>