Liefde op de werkvloer: hoe fijn is dat?

OfficeLoveVolgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben 296.000 mensen een relatie met een collega bij hetzelfde bedrijf.

Dat is 4% van de beroepsbevolking. Toch zien veel werkgevers het liever niet.

Want stel bijvoorbeeld dat het uitgaat……….

Daarover bericht vandaag De Stentor die binnenkort starten met een serie ‘Liefde op de werkvloer’.

Het is voor veel werkgevers reden amoureuze relaties af te raden. Verbieden kan niet. Zowel in de Grondwet als in het door Nederland ondertekende Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens staat dat een liefdesrelatie een privézaak is van de betrokken werknemers.

Alleen als de relatie een duidelijk nadelige uitwerking heeft op het arbeidsproces of als er een hiërarchische verhouding bestaat tussen de 2 collega’s, is er grond in te grijpen. In het ergste geval kan het zelfs tot ontslag leiden.

Bij het contactcentrum van FNV Bondgenoten komt elke week wel een vraag binnen over dergelijke situaties aldus Luc van Gent van de vakbond.

“Wij adviseren mensen er pratend uit te komen. Een andere functie of overplaatsing is dan een oplossing, maar het kan ook leiden tot verbreking van de arbeidsrelatie. Bij hiërarchische verhoudingen wordt het leidinggevenden vaak aangerekend, omdat ze een grotere verantwoordelijkheid hebben.”

Hoe leuk het ook is je geliefde dagelijks om je heen te hebben, het is ook moeilijk als stel in een team te functioneren.

Lees ook:Kleine borsten: grote pluspunten. Grote bobbels: behoorlijke hobbels!
Lees ook:Slechte bazen veroorzaken echtscheidingen bij werknemers
Lees ook:Chinese vrouwen laten zich een Eiffeltoren-neus aannaaien
Lees ook:Wordt de Bruce Jenner Straat nu Caitlyn Jenner Straat?
Lees ook:In gevaarlijke situaties kiezen mensen een man als leider

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>